4 Φεβ 2010

Αυτοκτονία εφήβου μετά απο προτροπή ομάδας του facebook


Ένας 17χρονος που ζούσε στη βόρεια Ιταλία, έξω από την πόλη Τρεβίζο, αυτοκτόνησε με το όπλο του πατέρα του, λίγες ημέρες μετά την εγγραφή του σε ομάδα στο Facebook με τίτλο «τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας;».

O 17χρονος Λεονάρντο ζούσε με την οικογένειά του στο χωριό Λεβάντα, της περιφέρειας Βένετο. Ήταν συνεσταλμένος, από τους καλύτερους μαθητές του τεχνικού λυκείου της περιοχής, από τους λίγους που πέρυσι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν και υποτροφία.

Ο Λεονάρντο είχε εγγραφεί στη συγκεκριμένη ομάδα του Διαδικτύου στις 29 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη, μετά το σχολείο, έγραψε ένα σύντομο γράμμα στους γονείς του, με το οποίο τους ζητούσε να μην νιώσουν ενοχές και, ως μόνη εξήγηση, ανέφερε ότι «δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τη ζωή του».

Ο 17χρονος χρησιμοποίησε την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, ο οποίος, όταν επέστρεψε, το απόγευμα, από τη δουλειά του τον βρήκε νεκρό, μέσα σε λουτρό αίματος.
Πρόκειται για την ίδια καραμπίνα που ο 17χρονος είχε επιλέξει ως φωτογραφία, στο Facebook, κατά την εγγραφή του στην «ιδιαίτερη» αυτή ομάδα. Με την πράξη του αυτή, κατά κάποιο τρόπο, άφηνε να διαφανεί, έμμεσα, η ακραία πρόθεσή του.

Κατά την προσχώρησή του στην ομάδα «τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας», ο Λεονάρντο είχε γράψει στο Facebook:

«Στόχος μου είναι να ενώσω όλους εκείνους που σαν και μένα έχουν πάθος για τα όπλα και το κυνήγι».
πηγή: foreignpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς