24 Ιαν 2012

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ για την έγκριση των οικονομικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τις συνεδριάσεις του υπ’ αριθμ. 1.027 και 1.028, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενέκρινε τις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΡΤ Α.Ε. για τις περιόδους 1/1 – 31/3/2011, 1/1 – 30/6/2011 και 1/1 – 30/9/2011 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών της Επιτροπής Απογραφής όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των καταργούμενων νομικών προσώπων «Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων» και «Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο», που μεταφέρονται στην ΕΡΤ, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Ενημερώθηκε για το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου και των ενεργειών που ακολουθούν.
Ενημερώθηκε για το θέμα των συμβασιούχων και τα κριτήρια επιλογής στις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και για τις συμβάσεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ).
Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα του «FIFA/EBUUER PACKAGE OFFER – 2014 FIFA WORLD CUP». Πρόκειται για τα δικαιώματα προγραμμάτων «2014 FIFA World Cup – Preview Series» (16 επεισόδια), «2014 FIFA World Cup Official Magazine» (33 επεισόδια), «One Official FIFA Films Programme» και «2014 FIFA WC Kick – Off Celebration Concert – 11/6/2014».
Ενέκρινε ομόφωνα τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.
Ενέκρινε την επανάληψη ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια 15 καμερών για στούντιο της ΕΡΤ.
Ενέκρινε βελτιώσεις για τη λειτουργία των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΤ Α.Ε..
Ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, η εφεδρεία, η παράλληλη απασχόληση εργαζομένων και θέματα που προκύπτουν από απεργιακές κινητοποιήσεις.

10. Ενημερώθηκε για τη διαδικασία εξαγοράς προγράμματος από την EBU για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Αποφασίστηκε η ΕΡΤ να μην προχωρήσει σε δεσμεύσεις, στην τρέχουσα χρονική περίοδο.

11. Ενέκρινε τη χρηματοδότηση, με το ποσό των 200.000 ευρώ της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας (διεθνούς συμπαραγωγής) «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

12. Ενημερώθηκε για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την προβολή μικρού μέρους της ταινίας «Παράδεισος» του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, αντί της ταινίας «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά την Παρασκευή 30/12/2011.

13. Ενέκρινε την υποβολή μηνύσεων κατά υπευθύνων και διαχειριστών συγκεκριμένων ιστολογίων (blogs) του διαδικτύου για συκοφαντικές αναρτήσεις εις βάρος της ΕΡΤ.

14. Ενημερώθηκε για το στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που αφορά την μεταφορά και την εκπομπή παγκοσμίως ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ.

15. Ενέκρινε την αντικατάσταση 13 διοριστέων υπαλλήλων πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, που αποποιήθηκαν το διορισμό τους σε προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία.

16. Ενέκρινε την αντικατάσταση ταινίας, την παραχώρηση δωρεάν μεταδόσεων, την τροποποίηση ημερομηνίας λήξης μεταδόσεων και κόστους δικαιωμάτων, από εταιρεία διανομής κινηματογραφικών έργων.

17. Ενέκρινε τη μίσθωση 39 ξένων κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, Α’ Τηλεοπτικής Μετάδοσης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ταινίες «Έρωτας αλά ελληνικά», «The hurt locker», «Ondine», «Μόνοι το Παρίσι», «Ήρωες για πάντα», «Το πέρασμα», κ.α..

18. Ενέκρινε τροποποίηση απόφασης συνεργασίας με τις εκδόσεις «Ιανός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς