25 Φεβ 2013

20ημερες απεργίες σε «ΝΙΤΡΟ» και «ORANGE»-Παρεμβολές στο σήμα του «ΝΙΤΡΟ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καταγγέλει ότι «άγνωστα» κέντρα δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα του «ΝΙΤΡΟ», του οποίου οι τεχνικοί βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Νέα 20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ORANGE».

Οι σχετικές ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ έχουν ως εξής:

Παρεμβολές στο σήμα του ραδιοσταθμού ΝΙΤΡΟ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει τους μηχανισμούς που βρίσκονται σε ευθεία εξυπηρέτηση εργοδοτικών συμφερόντων του ραδιοσταθμού ΝΙΤΡΟ.

Οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας μεταξύ άλλων την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Έχουν εκδοθεί μάλιστα και δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που επιβάλλουν αποπληρωμή των τεχνικών, τις οποίες η εργοδοσία του ΝΙΤΡΟ δεν σέβεται καθώς δεν τις εκτελεί.

Από τα ξημερώματα «άγνωστα» κέντρα δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα του ΝΙΤΡΟ.

Έχοντας υπ’ όψιν μας κάθε παράμετρο και κάθε εμπειρία από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες άλλων ιδιοκτητών ραδιοσταθμών σε ίδιες υποθέσεις απλήρωτων δεδουλευμένων πχ της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού ORANGE, προειδοποιούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο μισθός και η θέσεις εργασίας των μελών μας είναι ιερά και αδιαπραγμάτευτα και ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε.

Καλούμε την εργοδοσία του ΝΙΤΡΟ να σεβαστεί επιτέλους τις δικαστικές αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων και να αποπληρώσει τους εργαζόμενους. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εξαναγκασμού τους σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Καλούμε επιτέλους το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ και το ΕΣΡ και το ΙΚΑ να παρέμβουν ώστε να μπει ένα τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό ΝΙΤΡΟ.

20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ΝΙΤΡΟ». Στα παλαιότερα των υποδημάτων της γράφει η εργοδοσία τις δικαστικές αποφάσεις για αποπληρωμή των δεδουλευμένων

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ΝΙΤΡΟ», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα του Σαββάτου  23ης Φεβρουαρίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «NITRO» με αιτήματα:

 1.Την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου 2012, Αυγούστου 2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012, Νοεμβρίου 2012, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου 2013 καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων  του μηνός Φεβρουαρίου 2013 στους εργαζόμενους Τεχνικούς του ραδιοσταθμού σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική. Επίσης την κατά νόμο έκδοση αναλυτικών εξοφλητικών αποδείξεων για κάθε μήνα που εξοφλείται.
 2.Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθησών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Νοέμβριο 2011 μέχρι και Ιανουάριο 2013 (19 μήνες, δώρο Χριστουγέννων 2011, δώρο Πάσχα 2012, επίδομα αδείας 2012, δώρο Χριστουγέννων 2012) 1140 ευρώ.

Καλούμε την εργοδοσία του ΝΙΤΡΟ να σεβαστεί επιτέλους τις δικαστικές αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων και να αποπληρώσει τους εργαζόμενους. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εξαναγκασμού τους σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Καλούμε επιτέλους το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ και το ΕΣΡ και το ΙΚΑ να παρέμβουν ώστε να μπει ένα τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό ΝΙΤΡΟ.

Νέα 20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ORANGE». Απόντες ΣΕΠΕ και Πολιτεία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ORANGE», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα του Σαββάτου  23ης Φεβρουαρίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ORANGE» με αιτήματα:

 1.     Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Απριλίου 2012, Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Ιουλίου 2012, Αυγούστου 2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012, Νοεμβρίου 2012, Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου 2013, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων  μηνός Φεβρουαρίου 2013 σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική, στους εργαζόμενους Τεχνικούς του ραδιοσταθμού. Επίσης την κατά νόμο έκδοση αναλυτικών εξοφλητικών αποδείξεων για κάθε μήνα που εξοφλείται.

 2.      Την αποχή από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας εντύπωσης στο ακροατήριο του ραδιοσταθμού ότι οι τεχνικοί δεν απεργούν, με την εκπομπή προγράμματος από σημείο άγνωστο προς ημάς και πάντως διάφορο του studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού το οποίο είναι ηχογραφημένο ή άλλοτε και ζωντανό, με προφανή σκοπό να πληγεί το κύρος της απεργίας μας. Την ώρα που από το studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού εκπέμπεται απεργιακό πρόγραμμα το οποίο δεν φτάνει στα ραδιόφωνα των ακροατών του ραδιοσταθμού λόγω της παρεμβολής από τον εργοδοτικό μηχανισμό, του απεργοσπαστικού προγράμματος με άγνωστο σε μας προσωπικό και σαφώς όχι το τεχνικό προσωπικό του ραδιοσταθμού σας αφού αυτό απεργεί.

 3.      Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθησών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Ιούνιο 2012 μέχρι και Ιανουάριο 2013 (10 μήνες, δώρο Πάσχα 2012, επίδομα αδείας 2012 και Δώρο Χριστουγέννων 2012) 720 ευρώ.

Καλούμε επιτέλους το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ και το ΕΣΡ και το ΙΚΑ να παρέμβουν ώστε να μπει ένα τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό ORANGE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς