27 Φεβ 2013

"Σκοτάδι" στις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Στην πιο "σκοτεινή" περίοδο του ΕΔΟΕΑΠ, οι δήθεν υπέρμαχοι και υπερασπιστές της διαφάνειας δρομολόγησαν -με αμφισβητούμενες νομικά διαδικασίες- αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στον Οργανισμό.

Διανύοντας την πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο κλάδος και με ορατό κίνδυνο την ένταξη και του κλάδου Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ αρνήθηκε να πράξει το αυτονόητο και εμμένει σε αντιδημοκρατικές και διαβλητές εκλογικές διαδικασίες.

Αποδέχεται δηλαδή την πραξικοπηματική απόφαση της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να ζητήσει να γίνουν εκλογές για την ανανέωσή της, χωρίς να μεσολαβήσει απολογιστική Γενική Συνέλευση και να γνωστοποιηθεί στα μέλη το επτασφράγιστο μυστικό της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα για την παράδοση των αποθεματικών στη μνημονιακή κυβέρνηση και το μέλλον των κλάδων Πρόνοιας και Επικούρησης.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ ταυτίστηκε πλήρως με τις επιδιώξεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και επέλεξε ένα δρόμο που δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες σε "διοίκηση Πρωτοδικείου". Ταυτόχρονα, διαχώρισε τη θέση της από την ΕΣΗΕΑ, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης, με ενημερωτικό έστω χαρακτήρα.

Οφείλουν όσοι μέχρι σήμερα υπηρέτησαν με ευλάβεια τις μνημονιακές επιθυμίες της κυβέρνησης να εξηγήσουν στους συναδέρφους το λόγο για τον οποίο αποφεύγουν το δημόσιο διάλογο και τις ανοιχτές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα αν όντως ο μέχρι πρότινος εκλεγμένος αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Παναγιώτης Νεστορίδης, είχε ή όχι έμμισθη υπαλληλική σχέση με τον Οργανισμό. Ετσι, ενώ ο κ. Νεστορίδης είναι εκ νέου υποψήφιος, στερείται της δυνατότητας να απαντήσει δημόσια στην παραπάνω καταγγελία.

Πηγή: Δημοσιογραφική Ενότητα-dhmenothta.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς