28 Φεβ 2013

ΠΟΕΣΥ: Άδικη η επίθεση κατά των δημοσιογράφων


Επιθετική και άδικη ήταν η παρέμβαση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, κατά των διοικήσεων των συνδικαλιστικών δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Το λιγότερο απληροφόρητος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς όταν καταλόγισε στις διοικήσεις των Ενώσεων πολιτική σκοπιμότητα, για τη συμμετοχή τους στην τελευταία πανεργατική και πανελλαδική απεργία που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Και είναι ακατανόητες οι γενικευμένες κατηγορίες για δήθεν «εθνική υπονόμευση» και «εθνική δολιοφθορά».


Η απόφαση για την απεργία, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ΠΟΕΣΥ, ήταν συλλογική και ομόφωνη, δηλαδή με θετική ψήφο των συμβούλων όλων των παρατάξεων και είναι ψευδής ο χαρακτηρισμός περί πολιτικής σκοπιμότητας.

Οι δημοσιογράφοι απεργούμε, μετά από αίτημα των συνδικάτων, την προηγούμενη μέρα της γενικής απεργίας, προκειμένου να προβληθεί από τα ΜΜΕ. Έτσι ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες απεργίες.

Ήταν απρόβλεπτη η σύμπτωση της επίσκεψης Ολάντ με την απεργία μας. Κι ενώ συζητούσαμε με τη διοίκηση της ΕΡΤ για τον τρόπο κάλυψης του ταξιδιού, η ΕΡΤ έσυρε στα δικαστήρια για την απεργία την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.

 Όταν κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη η απεργία της ΠΟΕΣΥ, αναστείλαμε αμέσως την απεργία, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ πίεζε δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις, την ίδια στιγμή που όλοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου τη λήξη της απεργίας.

Σημειώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τα 18 αιτήματα της απεργίας μας. Ούτε λέξη και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που συνεχίζει να συκοφαντεί τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν τρομοκρατούμεθα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για συλλογικές συμβάσεις, μείωση της ανεργίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ισχυρά ταμεία και ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση του λαού μας. Γι αυτό αγωνιζόμαστε εναντίον όλων των μνημονιακών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς