10 Φεβ 2013

ΕΣΗΕΠΗΝ: Να μην καταργηθεί το τμήμα “Πληροφορικής και ΜΜΕ”


Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα «Πληροφορικής και ΜΜΕ» του ΤΕΙ Πάτρας, που εδρεύει στον Πύργο Ηλείας και να το συγχωνεύσει με το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία, που εδρεύει στην Αμαλιάδα, μόνο πρόχειρη, αντιεπιστημονική και αδικαιολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων δηλώνει αντίθετο σε μια τέτοια προοπτική που υποβαθμίζει το γνωστικό αντικείμενο και μετατρέπει τους σπουδαστές του σε «Μηχανικούς Πληροφορικής».

Δεν μπορεί εν μια νυκτί να καταστρέφεις τα όνειρα νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να υπηρετήσουν την δημοσιογραφία και να προσφέρουν στην ενημέρωση, εντασσόμενοι στο τμήμα «Πληροφορικής και ΜΜΕ», προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια που θα τους συνδράμουν στην επίτευξη του στόχο τους.


Αποδεικνύεται πως οι συλλήβδην συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις τμημάτων μοναδικό σκοπό έχουν τον περιορισμό των εξόδων και όχι τον εξορθολογισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ συμπαραστέκεται στον αγώνα των σπουδαστών του τμήματος «Πληροφορικής και ΜΜΕ» και ζητά από το υπουργείο να μην προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς