12 Φεβ 2013

Η ΕΣΗΕΑ για τη μήνυση της Ελένης Σπανοπούλου κατά του Γιώργου Φιλιππάκη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του και τη διαμαρτυρία του για την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας που εκδηλώνεται από την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, σε βάρος του μέλους του Δ.Σ. Γιώργου Φιλιππάκη.

Από τις επόμενες ημέρες της συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που έγινε στις 23 του περασμένου Ιουνίου, η Ελένη Σπανοπούλου είχε καταφύγει σε συκοφαντική επίθεση σε βάρος του. Ως Πρόεδρος, στη συνέλευση αυτή, ενάντια στη σύσσωμη αντίδραση του σώματος, ακολούθησε παρελκυστικές τακτικές για να εμποδίσει τη λήψη απόφασης και, όταν δεν το πέτυχε, επέλεξε να αποχωρήσει με σκοπό να την διακόψει. Όταν δεν πέτυχε και αυτό, επιχείρησε αντιπερισπασμό για να καλύψει τις ευθύνες της.

Στοχοποίησε τον συνάδελφο Γιώργο Φιλιππάκη κατηγορώντας τον ότι βιαιοπράγησε εναντίον της. Παρά το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδείκνυαν το αβάσιμο των κατηγοριών της, η Ελένη Σπανοπούλου –και μάλιστα μετά από τρεις μήνες– υπέβαλε μήνυση εναντίον του, η οποία γνωστοποιήθηκε μετά από άλλους τέσσερις μήνες.

Είναι φανερό ότι η μήνυση κατά του Γ. Φιλιππάκη λειτουργεί προς την κατεύθυνση της θυματοποίησής της και συμψηφισμού των εις βάρος της εκκρεμοτήτων. Η ενέργειά της αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για διατήρηση του ίδιου –σε βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων– καθεστώτος στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως αποδεικνύεται πλέον και με την «αιφνιδιαστική παραίτηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς