7 Φεβ 2013

Απάντηση της ΕΣΗΕΑ σε δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»


Στο «Έθνος της Κυριακής» της 3/2/13 δημοσιεύτηκε μακροσκελέστατο άρθρο αγνώστου συντάκτη με τίτλο: «Οι Επιλεκτικές Ευαισθησίες της ΕΣΗΕΑ», με το οποίο, επιχειρείται ανεπιτυχώς να παρουσιαστεί η ΕΣΗΕΑ ως το συνδικαλιστικό σωματείο, που λειτουργεί με προκαταλήψεις και επιλεκτική δράση.

Κακόβουλα υποστηρίζεται στο άρθρο ότι η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί μεροληπτικά, τιμωρητικά και μάλιστα με επιλεκτικές ευαισθησίες. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν εξαιρεί κανένα μέσο από τη συνδικαλιστική δράση του. Παλεύει για όλους τους συναδέλφους, όπου κι αν εργάζονται. Τους τρόπους δράσης, τους επιλέγει το ίδιο όπως εκείνο κρίνει, και δεν θα απολογηθεί στον κ. Μπόμπολα γι’ αυτό.

Καμία οικονομική στήριξη δεν δόθηκε και ούτε θα μπορούσε να δοθεί, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ούτε θα μπορούσε να «προσφέρει ένα ποσό από τα αποθεματικά της Ένωσης ο Πρόεδρος Δ. Τρίμης για να ενισχύσει την Εφημερίδα των Συντακτών». Η αναφορά είναι ψευδής και συκοφαντική.


Η λειτουργία του Συμβουλίου είναι δημοκρατική και οι αποφάσεις του λαμβάνονται με πλειοψηφία. Τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ είναι ιερά. Οι κινήσεις των λογαριασμών είναι γνωστές σε όλους και υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Τέλος, επιχειρείται να παρουσιαστεί η ΕΣΗΕΑ ως αποκλειστικά υπεύθυνη της κρίσης στον Τύπο και κατ’ επέκταση η συνδικαλιστική της δράση και οι δημοσιογράφοι. Το επιχείρημα αυτό είναι αστείο και δεν πείθει κανέναν.

Τα «μπλοκάκια», οι μειώσεις μισθών, η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις, οι απειλές, οι πιέσεις, η τρομοκρατία, η απώλεια των πόρων των Ταμείων και, τέλος, η άρνηση συζήτησης και υπογραφής ΣΣΕ, με άλλα λόγια η πλήρης απαξίωση των εργασιακών σχέσεων και η επιβολή ενός καθεστώτος εργασιακής ανομίας και χαμηλών αμοιβών με ταυτόχρονη ύπαρξη των « golden boys » είναι στρατηγική των εκδοτών. Δεν είναι επιλογή της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογράφων.

Είναι, επίσης, επιλογή των εκδοτών ο κιτρινισμός, η διαπλοκή και η απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου. Την πολιτική τους αυτή πληρώνουν τώρα. Όμως, με αφορμή την οικονομική κρίση, επιχειρούν όλα τα βάρη να τα μεταφέρουν στους εργαζομένους. Το τελευταίο το γνωρίζουν πολύ καλά και οι 600 απολυμένοι του Ομίλου «Πήγασος».

Εμείς από την πλευρά μας, τονίζει το Δ.Σ., πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και παρ’ όλα όσα έχουν συμβεί καλούμε για μία ακόμη φορά την εργοδοσία, έστω και τώρα, να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα με ανυποστήρικτα και συκοφαντικά άρθρα, να πάψει τις εχθρικές ενέργειες κατά των εργαζομένων και να υπογράψει μαζί μας νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες όλες βαραίνουν τους ίδιους και δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα και πολύ περισσότερο τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς