26 Φεβ 2013

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου Δημήτρη Τομαρά


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «gazzetta.gr» και μέλος του ΠΣΑΤ Δημήτρης Τομαράς, μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός-Άρης την προηγούμενη Κυριακή, καθώς κατευθύνονταν από τα δημοσιογραφικά θεωρεία στην Αίθουσα Τύπου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με τις πρακτικές του υποκόσμου, που έχει εισχωρήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μοναδικός τους στόχος η τρομοκράτηση των αθλητικών συντακτών, η φίμωσή τους και το χειρότερο, η αυτολογοκρισία.


Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιες ενέργειες. Έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν τις μεγάλες ευθύνες της Πολιτείας, η οποία δεν συλλαμβάνει τους δράστες αλλά και την ευθύνη που έχουν οι ΠΑΕ και η διοργανώτρια Αρχή, που δεν παρέχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας στους αθλητικούς συντάκτες στα γήπεδα της χώρας. Οι καταγγελίες μας, όμως, δεν εισακούγονται και τα κρούσματα βίας συνεχίζονται, είναι τόσα δε πολλά που τα συνοδεύει η απάθεια πλέον, μετατρέποντας έτσι τους αθλητικούς χώρους σε αρένες.

Οι πράξεις βίας, όμως, δεν ταιριάζουν σε ευνομούμενη και αναπτυγμένη χώρα. Υποβαθμίζουν τόσο το ποδοσφαιρικό προϊόν όσο και την εικόνα της χώρας μας. Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας αναλάβουν πρωτοβουλίες για την πάταξη των φαινομένων βίας, πριν τα γεγονότα μας ξεπεράσουν. Καταδικάζουμε τους τραμπούκους που χτύπησαν τον συνάδελφο και κρούουμε τον κώδωνα στους ηθικούς αυτουργούς για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς