13 Φεβ 2013

Ξένιος και Euronews στην ατζέντα του ΕΣΡ


Ο Ξένιος FM θα είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα περάσει στα χέρια των εργαζομένων του.

Οπως προκύπτει από τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΣΡ, οι εργαζόμενοι (16 δημοσιογράφοι, 14 τεχνικοί και 17 διοικητικοί), επικαλούμενοι την πρόσφατη τροπολογία Κακλαμάνη, έκαναν αίτηση για να αναλάβουν τη διοίκηση του σταθμού κι ορίστηκε νομικός εκπρόσωπος για να εξετάσει όλες τις παραμέτρους.


Εν τω μεταξύ το ΕΣΡ κλήθηκε να λύσει χθες τη «διαφορά» ανάμεσα στο Euronews και την ΕΡΤ ύστερα από απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης να διακόψει, πριν από 2 περίπου μήνες, την εκπομπή του καναλιού στη γαλλική και αγγλική γλώσσα. Οι εκπρόσωποι του Euronews κατηγορούν την ΕΡΤ για δυσμενή μεταχείριση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η ΕΡΤ δεν έχει μεν σύμβαση αλλά υποχρέωση να προβάλλει το κανάλι στο οποίο είναι μέτοχος, την ίδια ώρα που μεταδίδει άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα, όπως το BBC και την Deutsche Welle. Από την πλευρά της, η ΕΡΤ υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα κι όχι την υποχρέωση να προβάλλει το Euronews, ειδικά αν κρίνει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο για την ενημέρωση των πολιτών.

Από πλευράς ΕΣΡ ζητήθηκαν σχετικά υπομνήματα, ενώ από πλευράς ΕΡΤ δεν αναφέρθηκε για ποιο λόγο σταμάτησε η αναμετάδοση του Euronews δεδομένου ότι καταβάλλει κανονικά την ετήσια συνδρομή στην εταιρεία.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς