26 Φεβ 2013

Η International Herald Tribune αλλάζει όνομα σε International New York Times


Ο όμιλος New York Times ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα αλλάξει το όνομα της International Herald Tribune, της διεθνούς έκδοσής της θρυλικής αμερικάνικης εφημερίδας, που εδρεύει στο Παρίσι, για να την μετονομάσει σε International New York Times.

Ο όμιλος «προβλέπει να αλλάξει το εμπορικό σήμα International Herald Tribune και να εισαγάγει μια διεθνή πολυμεσική εκδοχή των New York Times, η οποία θα δημιουργηθεί και θα εκδίδεται ειδικά για το παγκόσμιο κοινό.

»Η έκδοση θα ονομάζεται International New York Times και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος», σύμφωνα με ανακοίνωση της εκδότριας εταιρίας.


Η International New York Times θα εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε επίσης ο όμιλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις τους προσεχείς μήνες.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου New York Times, Μαρκ Τόμπσον, διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μια «βαθιά αποτίμηση της θέσης μας στην παγκόσμια σκηνή».

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για να αυξηθεί ο αριθμός των συνδρομητών των New York Times εκτός των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ποιά είναι η Ηerald Tribune 

H Ηerald Tribune είναι η παγκόσμια έκδοση των New York Times, τυπώνεται σε 38 σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα) και πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες.

Πριν από 125 χρόνια τυπώθηκε στο Παρίσι το πρώτο φύλλο της ευρωπαϊκής έκδοσης της «New York Herald». Η «Paris Herald», όπως λεγόταν τότε, έφτανε στα κιόσκια και στα ξενοδοχεία του Παρισιού με άμαξες που έσερναν άλογα.

Η «International Herald Tribune» ήταν η πρώτη εφημερίδα που δημοσίευσε φωτογραφίες στους τόνους του γκρι, η πρώτη που τυπωνόταν με λινοτυπική μηχανή, η πρώτη που (το 1928) έφτανε στο Λονδίνο από το Παρίσι με αεροπλάνο για να προλαβαίνει τους αναγνώστες της την ώρα που έπαιρναν το πρωινό τους.

Κατάφερε να επιβιώσει στη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930 και το 1959 πουλήθηκε στον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Λονδίνο Τζον Χέι Γουίτνεϊ.

Ο αμερικανός διπλωμάτης την κράτησε ζωντανή όταν το 1966 έκλεισε στις ΗΠΑ η μητρική «New York Tribune». Και από τις 22 Μαΐου 1967 ανέλαβαν από κοινού την τύχη της, χαρίζοντάς της και το σημερινό της όνομα, οι δύο ναυαρχίδες του αμερικανικού Τύπου, οι «New York Times» και η «Washington Post».

Ο όμιλος New York Times αύξησε την συμμετοχή του σταδιακά και πήρε το 100% του ελέγχου της το 2003.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς