15 Μαρ 2013

Κ. Καββαθάς: «Αθωώθηκα για τα χρέη»


Από το Αυτόφωρο δικάστηκε ο 74χρονος εκδότης Κώστας Καββαθάς ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο Κορωπί για υπέρογκα χρέη στο Δημόσιο.


Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο newpost ο εκδότης του περιοδικού «4 Τροχοί» το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το χρέος ύψους  11.163.740,59 ευρώ δεν ήταν δικής του ευθύνης:

«Αθωώθηκα πριν από μια ώρα (σ.σ: λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ) από το δικαστήριο, Με έπιασαν χθες το βράδυ στο Κορωπί στο σπίτι μου. Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», δήλωσε ο Κώστας Καββαθάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο εκδοτικός όμιλος «Τεχνικές Εκδόσεις» από τον οποίο  εκδίδεται και το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου «4 Τροχοί» και στον οποίο ο Κώστας Καβαθάς και η σύζυγός του διατηρούν ένα ποσοστό μετοχών περί του 33%, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Βασικός μέτοχος είναι ο Αντώνης Λυμπέρης.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του ως δημοσιογράφος αλλά και ως εκδότης- ο πρώτος στο χώρο του αυτοκινήτου- ο Κώστας Καββαθάς είχε καταφέρει με σταθερά βήματα να διατηρεί το σεβασμό των συναδέλφων του αλλά και της αγοράς. Η κρίση των ΜΜΕ δυσκόλεψε τις προσπάθειές του, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του βασικού μετόχου της εταιρείας Αντώνη Λυμπέρη άρχισαν να αντιμετωπίζουν δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα.

Με τη θεωρία του ντόμινο τα χρέη επεκτάθηκαν σε όλες τις επιχειρήσεις συμφρερόντων Λυμπέρη, όπως και στις «Τεχνικές Εκδόσεις», εταιρεία η οποία, σημειωτέον, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς