27 Μαρ 2013

Η ταμπλόιντ "The Sun" θα αρχίσει να χρεώνει για την πρόσβαση στο περιεχόμενό της στο Ίντερνετ


Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα "The Sun" του Ρούπερτ Μέρντοχ θα αρχίσει να χρεώνει για την πρόσβαση στον ιστότοπό της, προσφέροντας ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός όμιλος News International (NI).

"Αργότερα φέτος το μοντέλο επί πληρωμή θα εφαρμοστεί σε όλες τις πλατφόρμες της The Sun", δήλωσε εκπρόσωπος του NI, του βρετανικού σκέλους του ομίλου μέσων ενημέρωσης News Corp.

"Θα προσφέρουμε στους αναγνώστες της 'Σαν' μια μεγαλύτερη και καλύτερη εμπειρία απ' αυτή που είχαν πριν — μια εμπειρία που, εκτός από τα κλιπ από τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ θα προσφέρει ένα πλήρες και ελκυστικό μοντέλο συνδρομής στην ψηφιακή και την έντυπη έκδοση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η "Σαν", η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία (2,28 εκατ. φύλλα το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το ABC), είναι το μοναδικό από τα βρετανικά έντυπα του Μέρντοχ το περιεχόμενο του οποίου διατίθεται εντελώς δωρεάν ονλάιν, αν και έχει μια εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη επί πληρωμή.


Οι εφημερίδες "The Times" και "The Sunday Times" του Μέρντοχ προσφέρουν από το 2010 το περιεχόμενό τους στο Ίντερνετ επί πληρωμή.

Εξάλλου η "Ντέιλι Τέλεγκραφ", η κορυφαία σε κυκλοφορία από τις αποκαλούμενες εφημερίδες "ποιότητας" στη Βρετανία, ανακοίνωσε χθες πως θα αρχίσει κι αυτή να χρεώνει για την έκδοσή της στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο με μετρητή, το οποίο θα προσφέρει στους αναγνώστες έναν αριθμό άρθρων δωρεάν.

Η "Σαν" ωστόσο θα είναι η πρώτη λαϊκή ταμπλόιντ εφημερίδα που θα χρεώνει για την ονλάιν πρόσβαση στο περιεχόμενό της και ο NI ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τις συνδρομές προσφέροντας τα κλιπ από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες στους δημοσιογράφους από τον Μάικ Ντάρσι, επικεφαλής του NI, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο φετινό εξάμηνο ώστε να συμπέσει με την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν τον Αύγουστο.

Πηγή: «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς