2 Απρ 2013

«Πάγωσαν» για… 15 μέρες οι απολύσεις στον Επενδυτή


«H εφημερίδα με τα άτομα και το μισθολόγιο που έχει δεν βγαίνει. Θα πρέπει να απολύσουμε τουλάχιστον το 15% του προσωπικού και να προχωρήσουμε σε νέες περικοπές μισθών της τάξης του 20% με 25%»! Αυτό ήταν το νόημα πάνω κάτω όσων ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του Επενδυτή.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και ο προσανατολισμός ήταν να υπάρξει ρήξη και δυναμική αντίδραση.

Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Κυριάκος Καρυώτης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την εφημερίδα, με τους εργαζόμενους να αναζητούν τώρα και το ποιος θα τους εκπροσωπήσει.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις από πλευράς ιδιοκτησίας που «πάγωσε» για… 15 ολόκληρες μέρες τις απολύσεις και τις αποφάσεις για περικοπές μισθών.

Στα σχέδια της ιδιοκτησίας είναι όπως προαναφέραμε να «αποχωρήσουν» εκβιαστικά από το Επενδυτή περί τα 15 άτομα (σε σύνολο 100 εργαζομένων) είτε με απόλυση είτε με εθελουσία.

Οι Μπενέκος και Σκαναβής είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε απολύσεις και στη σύναψη νέων ατομικών συμβάσεων που θα προβλέπουν νέα περικοπή μισθών κατά 25% (πριν από 3 μήνες είχαν γίνει μειώσεις της τάξης του 30%), γιατί όπως έκαναν γνωστό «η εφημερίδα δεν βγαίνει»…

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς