12 Απρ 2013

Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος

Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος από το Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση δομημένου ομολόγου 130 εκατ. ευρώ, που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.

Με το βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του Δ.Καπράνου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Ο κατηγορούμενος στην αίτηση που είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο για να αποφυλακιστεί, υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν έχει τη θέση του στο ταμείο, ενώ επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για την αγορά από το ταμείο, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο δημοσιογράφος βαρύνεται με τέσσερις κακουργηματικές πράξεις, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξει του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως το δομημένο ομόλογο δεν προκάλεσε ζημιά στο Ταμείο, καθώς πωλήθηκε σε ποσό λίγο παραπάνω από αυτό που δαπανήθηκε για την αγορά του.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς