1 Απρ 2013

ΠΣΑΤ για την επίθεση στο Νίκο Γιαννόπουλο και στα Δημοσιογραφικά του «Γ. Καραϊσκάκης»


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) είναι για μία ακόμη φορά υποχρεωμένος όχι απλά να καταδικάσει την εισβολή οπαδών στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Γ. Καραϊσκάκης» και την επίθεση που δέχθηκε από ανεγκέφαλους ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος, αλλά και να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που λαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις και η οποία πλήττει την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη ενημέρωση, πέραν του ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος από την ιστοσελίδα «contra.gr» που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ από οπαδούς που του δάγκωσαν το αυτί (!) και προκάλεσαν καταστροφές στο δημοσιογραφικό εξοπλισμό του. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση σε δημοσιογράφο εν ώρα εργασίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από αυτή που δέχθηκε ο Δημήτρης Τομαράς στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Κατόπιν αυτών ο ΠΣΑΤ πρόκειται να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών τις οποίες και θα κλιμακώσει σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ.
Ο ΠΣΑΤ αποφάσισε ως πρώτες ενέργειες για την επίθεση στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

Α) Να καταγγείλει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου Νίκου Γιαννόπουλου, κατά την εργασία του στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, προσδοκώντας ότι αυτή τη φορά δεν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, όπως έπραξε προ ημερών με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου Δημήτρη Τομαρά στο ίδιο γήπεδο και σε παραπλήσιο χώρο.

Β) Να καταγγείλει στους αθλητικούς εισαγγελείς το εν λόγω περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων. Σημειώνεται πως πέραν των φυσικών αυτουργών, είναι απολύτως αναγκαίο να λογοδοτήσουν οι ηθικοί αυτουργοί.

Γ) Να ζητήσει από την Ελληνική Αστυνομία τη σύλληψη των φυσικών αυτουργών, κάνοντας χρήση των καμερών που οφείλει να διαθέτει το πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας.

Δ) Να ζητήσει από την ΕΠΟ και τη Super League, αλλά και τις ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες άλλων αθλημάτων, να σκύψουν επιτέλους πάνω από το πρόβλημα και να λάβουν ΑΜΕΣΑ μέτρα, προκειμένου να προστατευτούν οι χώροι εργασίας των δημοσιογράφων (θεωρεία, μπουθ, αίθουσες Τύπου), στα γήπεδα που λαμβάνουν χώρα οι αγώνες που εκείνοι διοργανώνουν και άρα φέρουν και την ευθύνη. Με ευχολόγια και απλά καλές προθέσεις, δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα. Η μη λήψη συγκεκριμένων και δραστικών μέτρων από τις διοργανώτριες αρχές, αποτελεί ξεκάθαρα συνενοχή.

Ε) Να ζητήσει από τα μέλη του, τα υποψήφια μέλη του, αλλά και τα μη μέλη του, να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να μην πτοούνται μπροστά στην «τρομοκρατία», είτε προέρχεται από οπαδούς, είτε από παράγοντες. Να επιδείξουν συναδελφική αλληλεγγύη, τώρα περισσότερο από ποτέ! Να είναι ενωμένοι και να αναδεικνύουν το πρόβλημα σε κάθε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς