1 Απρ 2013

Νέα απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει απεργία από τις 16.00 σήμερα Δευτέρα, 1 η Απριλίου 2013, έως τις 16.00 της Τρίτης, 2 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, αντιμετωπίζοντας την παράνομη, καταχρηστική και αυθαίρετη συμπεριφορά του εκδότη της εφημερίδας κ. Κ. Μήτση.


Στη διαμαρτυρία των απλήρωτων εργαζομένων η εργοδοσία απάντησε με τις απολύσεις των συναδέλφων Χριστίνας Αμερικάνου και Μαρίας Κολώνα και μάλιστα με προειδοποίηση τετράμηνης ισχύος, που έχει σαν συνέπεια τη μειωμένη αποζημίωση. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τις αντιδράσεις αγανάκτησης των απολυμένων συναδέλφων με απειλές, ότι θα διακόψει την έκδοση της εφημερίδας. Παράλληλα, και ενώ οι συντάκτες της εφημερίδας βρισκόντουσαν σε συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ, η εργοδοσία της εφημερίδας προχώρησε σε μία ακόμη απόλυση, της συναδέλφου Μαρίκας Κουζηνού.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί για άλλη μια φορά τον κ. Μήτση να παγώσει τις απολύσεις και να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας σε συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη επίλυση στα προβλήματα της εφημερίδας και η εργοδοσία να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, ώστε να επανέλθει στην εφημερίδα η εργασιακή ειρήνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς