9 Απρ 2013

Χρέωση για μηνύματα σε διάσημους μέσω Facebook


Στο πλαίσιο δοκιμαστικού προγράμματος, το Facebook χρεώνει συγκεκριμένα ποσά σε όποιον χρήστη στέλνει μήνυμα σε μια διασημότητα-της οποίας δεν είναι φίλος. Τα ποσά εξαρτώνται από το μέγεθος της διασημότητας και στη Βρετανία-ενδεικτικά-κυμαίνονται από 71 πένες έως 11 λίρες.

Το Facebook άρχισε να χρεώνει τους χρήστες που επιθυμούν να στέλνουν μηνύματα σε διάσημους, οι οποίοι δεν ανήκουν στον κύκλο των φίλων τους.Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε 36 χώρες. Στη Βρετανία-όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian- το αντίτιμο που φτάνει τις 10.68 λίρες εάν ένας χρήστης θέλει να επικοινωνήσει με μια διασημότητα όπως ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Tom Daley ή 10.08 λίρες για ένα μήνυμα στο συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι.


Για διασημότητες μικρότερου βεληνεκούς το κόστος κατεβαίνει στις 71 πένες όπως για παράδειγμα για την φίλη του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος δεν έχει επίσημη σελίδα φαν. Το Facebook κάνει λόγο για μια πειραματική διαδικασία και ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες. Η χρέωση καθορίζεται βάση παραγόντων όπως ο αριθμός των followers και ένας μυστικός αλγόριθμος "διασημότητας".

Οι περισσότεροι χρήστες στη Βρετανία μπορούν ακόμη να στέλνουν μηνύματα δωρεάν σε όσους δεν είναι φίλοι τους αλλά εκείνοι που παίρνουν μέρος στη δοκιμαστική διαδικασία χρεώνονται έως και περίπου 11 λίρες. Τον Ιανουάριο, το Facebook αποφάσισε να χρεώνει 100 δολάρια σε όποιον ήθελε να στείλει μήνυμα στον ιδρυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα αρνητικά σχόλια από τους χρήστες.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς