29 Απρ 2013

H Google εξαγοράζει εταιρεία αυτόματων περιληπτικών ειδήσεων


Η Google επιβεβαίωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία  Wavii, της οποίας το λογισμικό αναλύει την ανθρώπινη γλώσσα και δημιουργεί αυτόματες περιλήψεις της ειδησεογραφίας που ενδιαφέρει το χρήστη. Μια ανάλογη υπηρεσία είχε εξαγοραστεί πρόσφατα από τη Yahoo, ενώ η Wavii φέρεται να είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Apple.

Η Wavii δημιουργήθηκε από πρώην μηχανικούς της Apple και της Microsoft και προσέφερε μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες μέσω app και μέσω του Facebook.


Η βασική ιδέα πίσω από την υπηρεσία της Wavii είναι να ενημερώνει τους χρήστες για ό,τι τους ενδιαφέρει (ειδήσεις, tweets, blogs) με περιλήψεις που εμφανίζονται πάνω στον τοίχο τους στο Facebook. Επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει τη θεματολογία της προτίμησής του, βασίζεται όμως και στο ιστορικό χρήσης του Facebook.

Όπως σχολιάζει το BBC, η συνεργασία της Wavii με το Facebook ενδέχεται τώρα να ανατραπεί, καθώς το Facebook ανταγωνίζεται το Google+.

O διευθύνων σύμβουλος της Wavii Άντριαν Άουν δήλωσε ότι το ομώνυμο app θα αποσυρθεί και η τεχνολογία της εταιρείας θα αξιοποιηθεί σε προϊόντα της Google.

Η Google δεν αποκαλύπτει πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τους αλγόριθμους της Wavii. Ορισμένοι αναλυτές υποψιάζονται ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζητήσεων στο Google News, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα ήταν χρήσιμη για το Knowledge Graph, ένα σχετικά νέο εργαλείο ειδήσεων το οποίο προσφέρει περιληπτικές περιγραφές των ιστοσελίδων που εμφανίζονται δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Apple φέρεται να είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Wavii προκειμένου να ενσωματώσει την τεχνολογία στη λειτουργία φωνητικών εντολών Siri.

Τον περασμένο μήνα η Yahoo εξαγόρασε την Summly, μια άλλη εταιρεία περιληπτικών ειδήσεων, και χρησιμοποιεί πλέον την τεχνολογία της στην εφαρμογή της για το iPhone.

Η Google δεν συνηθίζει να αποκαλύπτει τα ποσά που διαθέτει για την εξαγορά εταιρειών, ωστόσο η Wavii εκτιμάται ότι της κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς