6 Απρ 2013

O Παράνομος κύριος Καμπύλης απολύει νόμιμα;


Μπορεί ένας διευθυντής ΜΜΕ που κατέχει παράνομα τη θέση αυτή να απολύει, να προσλαμβάνει, να διακόπτει ή να «ρυθμίζει» συνεργασίες με όρους προσβλητικούς και άδικους για τους εργαζόμενους, να συμπεριφέρεται με εμπάθεια (ακόμη και με ζημία του μέσου που διευθύνει) να μοιράζει αξιώματα και επιμίσθια στους ημέτερους εξασφαλίζοντας τη στήριξή τους στις αυθαιρεσίες του;

Φαίνεται ότι μπορεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από κοινού στο e-tetRadio και The Press Project, ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 9,84» βρίσκεται παράνομα στη θέση του από το Φεβρουάριο του 2011 αφού δεν πληρούσε κάποιες από τις απαραίτητες προϋποθέσεις κατά τη στιγμή της πρόσληψής του   δηλαδή δεν είχε «πανεπιστημιακή εκπαίδευση», δεν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ και είναι άγνωστο αν κατέχει  «τριετή τουλάχιστον εμπειρία σε διευθυντική θέση άλλου ΜΜΕ»...

Σε έγγραφο (που βρίσκεται και στα δικά μας χέρια) και υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρεται ότι «δεν είναι νόμιμη η απόφαση υπ΄αριθ. 123/22-2-2011 περί πρόσληψης ως Γενικού Διευθυντή του κ. Τάκη Καμπύλη, ο οποίος δεν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ».

Ο αδιάφθορος κ. Καμπύλης είχε προσπαθήσει να «λύσει» το πρόβλημα με κάποιο σημείωμα προς υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά η προσπάθεια βρήκε εμπόδια. Και καθώς δεν προλάβαινε να πάρει πτυχίο από κανονικό πανεπιστήμιο, βρήκε μία άλλη «λύση» μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθήνα 9,94 (στο οποίο συμπεριφέρεται-ελέω Καμίνη- σαν να είναι αυτός πρόεδρος!!), το οποίο στις 12 Σεπτέμβρη του 2012 αποφάσισε τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών, ώστε να μην είναι απαραίτητο όχι μόνο το πτυχίο αλλά ούτε καν η ιδιότητα μέλους Σωματείου που υπήρχε στο προηγούμενο προσοντολόγιο (αλλά και στον νόμο για τα ραδιόφωνα).

Εντούτοις αυτή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν καλύπτει τελικά τον κ. Καμπύλη, αφού η Διεύθυνση Διοίκησης τη θεωρεί αδιάφορη και δίνει εντολή να .. προχωρήσουν οι ενέργειες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Που θα πει ακύρωση της παράνομης πρόσληψης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Απομένει να δούμε τι… συνεπάγεται σύμφωνα με τους νόμους του κράτους (γιατί στον 9.84 ισχύουν άλλοι νόμοι ως τώρα!!!), η παράνομη κατοχή της θέσης του Διευθυντή από τον κ. Καμπύλη - αν δηλαδή, για παράδειγμα,  θα απαιτηθεί επιστροφή των αποζημιώσεων που του έχουν καταβληθεί ως τώρα.

Αλλά το μέγα ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ως τώρα και οι οποίες είναι ενδεχόμενο να αμφισβητηθούν. Και, βέβαια, υπάρχει και ένα μεγάλο ερωτηματικό στο οποίο πρέπει να απαντήσουν κάποιοι, όπως επισημαίνουν και οι συνάδελφοι των δύο ιστοσελίδων που δημοσιεύουν το έγγραφο: Το γιατί η απόφαση αυτή έμεινε κρυφή πέντε μήνες μετά την πρωτοκόλλησή της (1/11/2012) και γιατί δεν εφαρμόστηκε ως τώρα.

Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς