29 Μαΐ 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ : Φυγοδικεί αλλά… κάνει ακόμη μπήζνες ο Κυριακίδης

Ο φυγόδικος εκδότης Π.Κυριακίδης (Φλας, Εσπρέσσο, Athens News, Sunny tv, Sport tv κ.λ.π.)  επιχείρησε να πουλήσει μετοχές του ΣΚΑΙ (και άλλων ΜΜΕ) που απέκτησε με τα λεφτά που έκλεψε ο Λαυρεντιάδης ! Αλλα… 

Μπλοκάρει το ΕΣΡ την μεταβίβαση μετοχών του ΣΚΑΙ, από το γιο του καταζητούμενου εκδότη Πέτρου Κυριακίδη, στην επίσης φυγόδικη δικηγόρο Ελένη Σκούρα, που λέγεται ότι την έκανε προς...Βραζιλία μεριά !....

 ...Όπως παρατηρεί το iefimerida: Ο σουρεαλιστικός κόσμος των ελληνικών media με την καθοριστική και διαχρονική συμβολή του ΕΣΡ αποκαλύπτεται τώρα σε όλο του το μεγαλείο. Δυο υποθέσεις που αφορούν αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια είναι αρκετά για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής τι ακριβώς συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας.

Η πρώτη αφορά στην υπόθεση της μεταβίβασης μετοχών από τον γιο του Πέτρου Κυριακίδη, φυγόδικου στενού συνεργάτη του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στην επίσης φυγόδικη δικηγόρο του Ελένη Σκούρα.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ εξέτασε στα σοβαρά αν είναι δυνατή η μεταβίβαση ποσοστού 1,2% του Σκάι,
από τον Γιώργο Κυριακίδη, στην κυρία Σκούρα που σύμφωνα πληροφορίες κρύβεται για να μη συλληφθεί στη Βραζιλία μαζί με τον Πέτρο Κυριακίδη που φέρεται ότι έφυγε από τη χώρα μεταμφιεσμένος ως παπάς.

Για την ιστορία, όπως όλοι γνωρίζουν με βάση το κατηγορητήριο για την υπόθεσηΤα κομματικά κανάλια της Proton πρόκειται για μέρος του ποσοστού που αρχικά εμφανίστηκε να έχει αγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην εποχή της ανέφελης παντοδυναμίας του στο συγκεκριμένο σταθμό και μετά εμφανίστηκε να μεταβιβάζει έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ στο γιο του στενότερου συνεργάτη του και ο τελευταίος όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει το πόθεν έσχες των χρημάτων εμφανίζεται να μεταβιβάζει το συγκεκριμένο 1,2% στη φυγόδικη δικηγόρο του φυγόδικου πατέρα του.
Για την ιστορία το ΕΣΡ απέρριψε τη συγκεκριμένη μεταβίβαση για τυπικούς λόγους επειδή δεν είχαν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τα πόθεν έσχες.

Φυσικά μια στοιχειώδης παρακολούθηση της επικαιρότητας, ή έστω ένα τηλεφώνημα στην Εισαγγελία, θα απέτρεπε το ΕΣΡ από τέτοιες ανώφελες συνεδριάσεις.

Πηγή: pressarismenos

Σχόλιο ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ:

Είναι η πρώτη κίνηση από την πλευρά του κράτους να εμποδίσει τη συνέχιση των παρανομιών του κ. Κυριακίδη. Προηγήθηκε η… παραχώρηση της Εσπρέσσο στον κ. Φιλιππάκη (αφού είναι γίνει δραματική μείωση μισθών βάσει της οποιας απολύθηκαν οι μισοί εργαζόμενοι ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να εργάζονται με τους μειωμένους μισθούς!!!) καθώς και  των Sunny  και Sport tv. Στον Φλάς, το σενάριο γράφτηκε διαφορετικά καθώς –παρά τις προσπάθειες ανθρώπων του Κυριακίδη, ακόμη και του Σωματείο των ιδιοκτητών ραδιοφώνου (ΕΙΙΡΑ) να το εμποδίσουν-  οι εργαζόμενοι πήραν την άδεια από το ΕΣΡ για να λειτουργήσουν οι ίδιοι τον σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς