2 Μαΐ 2013

ΕΤΕΡ: Απολύσεις, δικαστήρια και μνημονιακή πολιτική αυτή είναι η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος


Με δικαστικές διώξεις των απεργιών μας και τη συνοδεία της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει τα Θεία Πάθη για το 2013.

Μέρες του Απρίλιου του 2003 ξαναζούμε στον ραδιοσταθμό. Μετά τις απολύσεις όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν υπέγραψαν μειώσεις μισθών της τάξεως του  …53% (!) όπως ήθελε η διοίκηση του ραδιοσταθμού και αφού έλυσαν (νομίζουν) τις διαφορές τους με τους εργαζόμενους με απολύσεις και δικαστικές διώξεις, ωθούν τους παρατρεχάμενούς τους στην προδοσία. Κλασική, πιο κλασική δεν υπάρχει,  εργοδοτική πρακτική. Θλιβερή, αλλά τόσο προβλέψιμη…


Το έγκλημά μας είναι ότι απεργήσαμε με αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, που απελύθησαν ακριβώς επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του  53%.

Η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος βρήκε έτσι την ευκαιρία να συνεχίσει διαχρονικά το αντεργατικό γαϊτανάκι από εκεί που το άφησε το 2003, όταν ηρνείτο επίμονα να εφαρμόσει τις ΣΣΕ μας.

Το: “Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν”. (Ματθ. κγ΄) που ακούστηκε σε όλους τους ναούς μας την Μ. Δευτέρα δεν φάνηκε να πτοεί ούτε την διοίκηση του ραδιοσταθμού, ούτε τα ανεκδιήγητα ερπετά που τους γλύφουν. Εξάλλου, όπως όλοι ξέρουμε, ούτε εκείνους που το άκουσαν πρώτη φορά τους πτόησε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν εμπράκτως όλες τις μνημονιακές πρακτικές για υπέρογκες μειώσεις μισθών και για πλήρη καταστροφή των Συλλογικών μας συμβάσεων Εργασίας.

Αγώνας μέχρι την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας.

Κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς