13 Μαΐ 2013

Συγχώνευση ΕΡΤ – ΑΠΕ και εθελούσια ζητάει η τρόικα


Εισηγητική έκθεση των τροικανών για την ΕΡΤ έχει στα χέρια του ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που αν εφαρμοστεί αλλάζει ριζικά τη δομή, αλλά και τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες – το πνεύμα της έκθεσης που σε μεγάλο βαθμό έχει υιοθετήσει ο υπουργός, η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να μείνει μόλις το 1/3 της σημερινής ΕΡΤ!


Τι προβλέπει όμως η συγκεκριμένη εισήγηση για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά και το ΑΠΕ, το οποίο συμπεριλαμβάνει;

Καταρχάς ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο να απομακρυνθούν εκατοντάδες – αν όχι μερικές χιλιάδες, εργαζόμενοι. Εν συνεχεία προτείνει, οι λειτουργίες του ΑΠΕ να ενσωματωθούν με αυτές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αποκτώντας κοινή διοίκηση και λογιστήριο, ενώ οι εργαζόμενοι και φυσικά οι υπηρεσίες του, να στεγαστούν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, προβλέπει την κατάργηση ραδιοφωνικών σταθμών, την ενοποίηση διευθύνσεων, καθώς και το κλείσιμο του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». Βάζει τέλος στον θεσμό των συμβασιούχων – κάτι που ισχύει ήδη, καλύπτοντας τα κενά από εξωτερικούς συνεργάτες με δελτία παροχής υπηρεσιών – μέτρο που επίσης προωθείται. Ενώ δεν τη γλυτώνει ούτε το δίκτυο των ανταποκριτών σε Ευρώπη και Αμερική που απειλεί με βίαιη συρρίκνωση.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, φέρεται να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να έχει πάρει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δημόσιων ΜΜΕ.

 Νίκος Νικητέας από τη στήλη «Media windows»

Πηγή: enimerosi24.gr


Εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Έωλο το δημοσίευμα περί συγχώνευσης 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το δημοσίευμα είναι αναμάσημα παλιών και ήδη γνωστών ειδήσεων. Δεν πρόκειται, δηλ. για νέα εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς