29 Μαΐ 2013

«Αναδιάρθρωση» στον ΔΟΛ με συγχωνεύσεις και μαζικές απολύσεις...

Νέο σοκ για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ μετά τις ανακοινώσεις ότι η εξόφληση του μηνός Μαΐου δεν θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά «στις 10 Ιουνίου και βλέπουμε»...

Στη Μιχαλακοπούλου επικρατεί αναστάτωση καθώς η διοίκηση είχε δείξει τις προθέσεις της από τον περασμένο μήνα που καθυστέρησε πάλι την εξόφληση των δεδουλευμένων.

Ειδικά στο ΒΗΜΑ ο διευθυντής που ρωτήθηκε από τους εργαζόμενους «προς τι η καθυστέρηση», απάντησε ότι η εταιρεία αδυνατεί να ανταποκριθεί εγκαίρως στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους καθώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στον Οργανισμό.


Ο Αντώνης Καρακούσης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι επίκεινται αλλαγές στη λειτουργία και την οργάνωση της εφημερίδας και του σάιτ και έκανε λόγο για συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις.. τμημάτων που θα αφορούν όλους τους ορόφους της Μιχαλακοπούλου. Μάλιστα ο διευθυντής του «Βήματος» χρησιμοποίησε πολλές φορές τη λέξη «αναδιάρθρωση».

Σε ερώτηση εργαζόμενου αν η «αναδιάρθρωση» συνεπάγεται νέες περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας, ο Καρακούσης σκυθρωπός, για πρώτη φορά έκανε ευθέως λόγο για απολύσεις. Μάλιστα είπε ότι δεν θα γίνουν περικοπές μισθών αλλά επιβεβαίωσε ότι είναι αναπόφευκτο να γίνουν εκτεταμένες και μαζικές απολύσεις.

Κάποιος σχολίασε χαμηλόφωνα ότι η «επιχείρηση συρρίκνωσης» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, άρχισε...

Θυμίζουμε ότι παρόμοια προβλήματα με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας είχαν παρουσιαστεί και στον Πήγασο.  Η ιδιοκτησία του ΕΘΝΟΥΣ - μέσω του διευθυντή Θανάση Τσεκούρα- είχε επικαλεστεί  δυσχέρειες με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας καθώς και την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών των διαφημιζόμενων.

Πέρα από τα προβλήματα ρευστότητας και οικονομικής δυσπραγίας που επικαλούνται οι μεγαλοεκδότες, πολλοί πίσω από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές βλέπουν οργανωμένο σχέδιο από τους ιδιοκτήτες που ετσι και εκφοβίζουν τους εργαζόμενους, έχοντάς τους όμηρους, και γλιτώνουν τη μισθοδοσία ενός ολόκληρου μήνα..

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς