21 Μαΐ 2013

Το Yahoo αγόρασε το Tumblr με 1,1 δισ. δολάρια

Εκλεισε το ντιλ της χρονιάς! Με 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κασαδούρα, το Yahoo αγόρασε το Tumblr. Κι έτσι έληξε ένα σίριαλ που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό και τάραξε τους κόλπους της κυβερνοκοινότητας.

Το Tumblr, βλέπετε, είχε σχεδόν μασουλήσει γύρω στα 125 εκατομμύρια δολάρια επενδυτικού κεφαλαίου, έχασε πάνω-κάτω 25 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2012 και είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να πουληθεί στη Microsoft, στο Facebook και στο Google.

Τελικά πάντως βρέθηκε κάποιος να εκτιμήσει τα 108 εκατομμύρια μικρομπλόγκς που φιλοξενεί και τους 300 εκατομμύρια διακριτούς επισκέπτες του κάθε μήνα. Είναι κι άλλα στοιχεία που έκαναν το Tumblr ελκυστικό.

Τα 120.000 νέα μέλη του κάθε μέρα, τα 900 νέα ποσταρίσματα ανά δευτερόλεπτο και τα 24 δισεκατομμύρια λεπτά που περνούν οι επισκέπτες στους κόλπους του κάθε μήνα.

Κι από την άλλη, τα έσοδα του Tumblr έφτασαν μόλις τα 13 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2013, με στόχο τα 100 εκατομμύρια για όλο το έτος. Αν αναρωτιόσαστε πάντως για την εργατική δύναμη του Tumblr, θα πρέπει να σας πω ότι απασχολεί μόνο 175 άτομα.

Είναι που η νέα εποχή θα φέρει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Πηγή: Media-Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς