26 Ιουν 2013

ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ- κατάργησαν αυθαίρετα τον 2ο γύρο!!

 
                                   
                                             

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2013
Προς
την Εφορευτική Επιτροπή
της ΕΣΗΕΑ

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
           
Κατά τη σημερινή πρώτη μέρα των επαναληπτικών εκλογών στα όργανα στα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής διαπιστώσαμε ότι δεν περιλαμβάνεται το Μορφωτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώσαμε από το 1998 που ιδρύθηκε το Μορφωτικό Ίδρυμα μέχρι και τις εκλογές του 2007 και στο Μορφωτικό Ίδρυμα υπήρχε δεύτερος γύρος εκλογών για τους υποψηφίους που δεν είχαν συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο (βάσει του άρθρου 30 παρ. 9 του Καταστατικού).

Αιφνιδίως, το 2010, διαπιστώνουμε ότι δεν εφαρμόζεται η ίδια διαδικασία και δεν υπάρχει δεύτερος γύρος. Σιωπηρά χωρίς καμία γνωμοδότηση και χωρίς καμιά ανακοίνωση - παρόλο που οι εκλεγέντες κατά πολύ απείχαν από το 50% + 1.  Το σχετικό πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής με ημερομηνία 26/5/2010 με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2010 υπογράφει ένα και μοναδικό μέλος της Εφορευτικής ο συνάδελφος Χρήστος Νάτσιος. Ο κ. Νάτσιος ήταν αναπληρωματικός και λόγω των ταυτόχρονων εκλογών της Εφορευτικής διατηρήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία και οι εκλογές έγιναν βάσει των συστάσεων της Νομικής Υπηρεσίας.

Θεωρούμε ότι οφείλει να υπάρξει απάντηση από την Εφορευτική Επιτροπή, τη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ αλλά και τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου για τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας διαχρονικά. Και πάντως να μας απαντήσουν τι δικαιολογεί την αλλαγή του εκλογικού συστήματος όταν επί 10 χρόνια ίσχυε άλλο εκλογικό σύστημα.

 Οι υποψήφιοι για το Μορφωτικό Ίδρυμα
Γκόλια Έλενα  , Ηλιοπούλου Ελένη, Κουτσούκης Ευθύμης,  Παπαδημητρίου Δημήτρης, Σταθακόπουλος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς