15 Ιουν 2013

Ανέχεσαι... Ανέχεσαι... Ανέχεσαι...


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ενώ είχαν πει ότι η... νέα δημόσια τηλεόραση θα έμπαινε σε λειτουργία μέσα σε τρεις μήνες, ξαφνικά η συγκυβέρνηση για να ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ και να κατευνάσει τον διεθνή αντίκτυπο, βγάζει ήδη στον αέρα σήμα της ΝΕΡΙΤ! Μέσα σε μια μέρα!!!!!!!

Κι εσύ Έλληνα κάθεσαι ακόμη σπίτι σου και ανέχεσαι με μια απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αποκτά το δικαίωμα ο ΕΝΑΣ υπουργός από μόνος του να αποφασίζει για τη ζωή σου, χωρίς να ζητά την έγκριση κανενός!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να δίνονται εντολές σε ΜΑΤ να πηγαίνουν και να κατεβάζουν πομπούς με στόχο τη φίμωση της δικής σου φωνής και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στη συνέχεια να σκορπάνε στους πέντε ανέμους μαζί με τα εκατομμύρια που σου κλέβουν ΚΑΙ την πολιτιστική σου κληρονομιά!!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου πουν αύριο ότι επειδή ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί καλά (και πως να λειτουργήσει έτσι όπως τα κατάντησαν με τα μνημόνια τους?...) θα κλείσει για τρείς ή έξι μήνες!!! Ή και εντελώς!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου πουν ότι το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό και άρα πρέπει να πουληθεί για να έρθει η ανάπτυξη!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να ξεπουλούν με μια απλή απόφαση υπουργού, το υπέδαφος της χώρας σου και τον ορυκτό πλούτο που έχει μέσα του!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να κλείνουν σε μια στιγμή ένα σχολείο!!!! Άλλωστε ανέχθηκες και τα συσσίτια στα παιδιά σου!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου κατεβάζουν με μια απόφαση τον μισθό στα 400 ευρώ και να μην μπορείς να πεις και κουβέντα, γιατί... "έτσι είναι οι καιροί, τι να κάνουμε?..."!!! Κι αυτοί να βγάζουν εκατομμύρια σε λογαριασμούς του εξωτερικού!!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να διαλύουν τη σύνταξη του πατέρα σου κι αυτός να βολοδέρνει για να βρει πανάκριβα τα φάρμακά του, που έχει προπληρώσει μια ζωή ολόκληρη με τις εισφορές του στα Ταμεία, τα οποία διαλύουν τώρα γιατί... κάνουν κακό στους "συντελεστές ανάπτυξης"!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ τα ιδιωτικά κανάλια να παίρνουν τεράστια θαλασσοδάνεια που τα χρεώνουν πάνω σου, για να πληρώνουν αδρά τους "μεγαλο-δημοσιογράφους" που αναλύουν το γιατί ΕΣΥ πρέπει να ζήσεις με 300 ευρώ!!!

ΑΝΕΧΕΣΑΙ να δίνουν ανασφάλιστη εργασία των 250 ευρώ στο παιδί σου και να χαίρεσαι κιόλας γιατί... "δεν θα είναι πλέον άνεργο"!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ τα αντισυνταγματικά χαράτσια!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να αποκτούν το δικαίωμα να σου κατασχέσουν το σπίτι!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ σε "δανεικά και αγύριστα" τα πολιτικά κόμματα και να μην ντρέπονται κιόλας να στο λένε!!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σου λένε ότι "είναι φυσιολογικό" που θα σου "κουρέψουν" τις καταθέσεις μιας ζωής!!! ΑΝΕΧΕΣΑΙ να αποκτούν πλέον το δικαίωμα να συλλάβουν αύριο εσένα ή το παιδί σου, γιατί... έτσι έκρινε κάποιος Δένδιας!!!!

Ανέχεσαι... Ανέχεσαι... Ανέχεσαι...

ΑΝΕΧΕΣΑΙ εν τέλει που μετατρέπουν τη χώρα σου σε μια τεράστια Μανωλάδα!!! Σκάσε και δούλευε για ένα κομμάτι ψωμί και αν το πληρωθείς πες και "ευχαριστώ", γιατί αλλιώς θα βγάλω τα ΜΑΤ στους δρόμους!!!!

{Και φυσικά η λίστα με τα πόσα ανέχεται ο Έλληνας δεν σταματάει... ΑΝΕΧΕΤΑΙ να κλείνουν βιβλιοθήκες, θέατρα, ωδεία, μουσεία και στην θέση τους να ξεφυτρώνουν κιτρινομάγαζα με τον... αναπτυξιακό τίτλο "Αγοράζω χρυσό"!!!!!! ΑΝΕΧΕΤΑΙ να τον σέρνουν για μια μικρο-οφειλή στην εφορία και την ίδια στιγμή να "χάνονται" στικάκια με ολόκληρες λίστες μεγαλο-φοροφυγάδων και να ακούει και από πάνω πως απλώς... "κάπου παράπεσε"!!! Και να τα κουκουλώνουν στη συνέχεια!!!! Ατέλειωτη είναι η λίστα της ΑΝΟΧΗΣ του Έλληνα, γαμώ τους Χατζηαβάτηδες αυτού του τόπου!!!!}

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ και το ανέχεσαι Έλληνα! Καλά κάνεις και δεν ξεχύνεσαι στους δρόμους για να κερδίσεις τη ζωή που σου κλέβουν, ώστε να μπορούν όλοι αυτοί να ζουν στην "υγειά του μαλάκα"!!!! Δικαίωμά σου είναι και επιλογή σου!!! Όμως μην δω αύριο να ποστάρεις φωτογραφίες από την πλατεία Ταξίμ ή την πλατεία της Μαδρίτης!!!!! Ούτε οργισμένα "τσιτάτα" κατά της τρόικα και της συγκυβέρνησης!!! Καλύτερα πόσταρε αυτές τις φωτογραφίες που είσαι με το μαγιό στη θάλασσα... Δίνουν κι ένα τόνο ανέμελης ζωής ΜΕΣΑ στο fb!!!!

Υ.Γ. Στην είσοδο του μεγάρου της ΕΡΤ υπάρχει ως μουσειακό αντικείμενο το πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι! Το βλέπω εκεί να "υποδέχεται" τον κόσμο και σκέφτομαι πως από τη μια δίνει κουράγιο, γιατί ο καθένας νιώθει ότι πρέπει να προστατευθεί όλη αυτή η πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει αυτός ο τόπος και από την άλλη δίνει κι έναν τόνο μελαγχολίας για όλα αυτά που χάνουμε ως χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς