14 Ιουν 2013

Άνοιγμα της ΕΡΤ απαιτούν τα ξένα δημόσια ΜΜΕ

Οι επικεφαλής 50 δημοσίων μέσων ενημέρωσης από 39 χώρες υπέγραψαν αίτηση, που προωθεί η EBU, με την οποία ζητούν να βγει άμεσα και πάλι στον αέρα η ΕΡΤ.

Οι υπογράφοντες, που περιλαμβάνουν τους γενικούς διευθυντές όλων των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δημόσιων οργανισμών ΜΜΕ, καταδικάζουν την «αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική» ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «υπονομεύει την ύπαρξη των δημοσίων ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Η αίτηση, που υπογράφουν γενικοί διευθυντές, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί επικεφαλής των τμημάτων διεθνών σχέσεων, αναφέρει τα εξής:


«Εμείς, ως Γενικοί Διευθυντές των Δημοσίων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών της Ευρώπης, εκφράζουμε την βαθύτατη δυσαρέσκειά μας για τις ενέργειες που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση την Τρίτη 11 Ιουνίου, που έκλεισε την ΕΡΤ με άμεση ισχύ.

Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης υπονομεύει την ύπαρξη δημόσιων MME στην Ελλάδα και της ανεξαρτησίας τους από την κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε ισχυρά τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναιρέσει αμέσως την απόφαση αυτή, επιτρέποντας στην ΕΡΤ να ξαναβγεί στον αέρα στην Ελλάδα και στηρίζουμε πλήρως την ανοικτή επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της EBU».

Έχοντας συγκεντρώσει τις υπογραφές σε λιγότερο από 24 ώρες, η ηγεσία της EBU έχει στείλει το έγγραφο στην Ελληνική Κυβέρνηση με δεύτερη επιστολή που απευθύνει έκκληση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανακαλέσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ επιπλέον απευθύνει έκκληση να παραμείνει ανοικτό τουλάχιστον ένα κανάλι της ΕΡΤ.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς