12 Ιουν 2013

Μέσω Διαδικτύου εκπέμπει η ΕΡΤ

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς. Το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο πραγματοποιείται συναυλία συμπαράστασης. Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ραγδαίες είναι και οι πολιτικές εξελίξεις.


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων στην ΕΡΤ και πολιτών πραγματοποιούνται και έξω από τα κατά τόπους γραφεία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ στον Χορτιάτη, προκειμένου να διακοπεί το σήμα της ΕΤ3.

Έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από το κτίριο ο τελευταίος εργαζόμενος, ένας φύλακας, που είχε μείνει στις εγκαταστάσεις εκτελώντας την βάρδιά του.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δηλώσεις συμπαράστασης λαμβάνει η ΕΡΤ από πληθώρα ενώσεων, ομοσπονδιών και κλάδων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν σε κοινό αγώνα. Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ.

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κρατησουν ανοιχτή την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και μέσω twitter #ert, που βρίσκεται πρώτο στην ελληνική λίστα των trends.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν προαναγγείλλει δικαστική προσφυγή εναντίον της κυβερνητικής απόφασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως δεν επιδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως μέρος του πακέτου μέτρων για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αλλά ούτε και το αμφισβητεί, όπως υπογράμμισε ο Όλι Ρεν.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη, ο επίτροπος ανέφερε πως «η Κομισιόν δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε και αμφισβητεί την αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τον δημόσιο τομέα».

Η απόφαση των ελληνικών αρχών, τόνισε ο Ρεν «πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο των σημαντικών και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Αυτές περιλαμβάνουν την βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς