13 Ιουν 2013

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ζητούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του διασωματειακού των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, στο κτήριο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέλευση των εργαζομένων, απευθύνθηκε και ο εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Φράνκο Σίντι, ο οποίος υποστήριξε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης διασφαλίζουν την πολυφωνία και την σύνθεση των πολιτισμικών αντιλήψεων.

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ορισμένων Ευρωπαίων Επιτρόπων και του έλληνα πρωθυπουργού ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας. Αντίθετα πιστεύω ότι αφορά όλα τα δημόσια μέσα της Ευρώπης και τους εργαζόμενους σε αυτά», ανέφερε ο κ. Σίντι.

Ο Φράνκο Σϊντι είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζίμ Κανάλε απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ ενώ εκφράζει τη διάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας να συνεισφέρει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Αργότερα το βράδυ αναμένεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, EBU Jean-Paul Philippot, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έχει διαθέσει υπηρεσία Eurovision News Exchange που εδρεύει στη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το πρόγραμμα που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ,naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς