12 Ιουν 2013

«Μαύρο» στις οθόνες, κατέβηκαν οι διακόπτες της ΕΡΤ

Σε διακοπή της μετάδοσης του σήματος των καναλιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχώρησε το
βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στη συχνότητα των καναλιών υπάρχει από τις 11:15 το βράδυ «μαύρο»...

«Μαύρο» υπάρχει από τις 11:30 και στη διαδικτυακή μετάδοση των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον ιστότοπο της ΕΡΤ.

Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης άρχισε σταδιακά να κόβεται, από τις 10 το βράδυ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο «902» αναμετέδιδε απευθείας, για κάποια ώρα, το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ, μετά το κλείσιμο των πομπών. Η μετάδοση όμως σταμάτησε λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα.


Μετά τη διακοπή του σήματος, κόσμος συνέχιζε να συρρέει έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου από το απόγευμα ήταν συγκεντρωμένοι πολλές εκατοντάδες κόσμου, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, πολιτικών, καλλιτεχνών και όσων αντιδρούν στην απόφαση.

Έως τα μεσάνυχτα, ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτανε σχεδόν έως την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Κλειστά παρέμεναν και τα δύο ρεύματα της Μεσογείων.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκονταν από το απόγευμα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το στούντιο στη Μουρούζη, καθώς και σε όλα τα γραφεία της ΕΡΤ ανά την επικράτεια. Από αργά βράδυ ΜΑΤ υπήρχαν και στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, μετά τις 11:00 ολοένα και περισσότερος κόσμος μαζευόταν στην Λεωφόρο Στρατού, μπροστά στα γραφεία της ΕΤ-3, διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Για μείζον κυβερνητικό πραξικόπημα» έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και δήλωναν πως «με κάθε τρόπο η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει ανοιχτή».

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, να κρατήσουν «με κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή».

«Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ ΑΕ μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ» προανήγγειλε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών.

Την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν όλα τα κόμματα, περιλαμβανομένων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί την Τετάρτη διαδοχικά με τον Φώτη Κουβέλη και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο κτίριο της ΕΡΤ βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για πραξικόπημα το οποίο στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο, από τον οποίο θα ζητήσει να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος ανακοίνωσε στάση εργασίας, που αποφάσισαν από κοινού ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, πραγματοποίησαν πεντάλεπτη στάση εργασίας.

Η ανακοίνωση-σοκ για το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης και την απόλυση 2.600 εργαζομένων «ανέβηκε» επίσης στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς