12 Ιουν 2013

ΝΕΡΙΤ ΑΕ: Το ν/σ της ΝΔ για τη νέα ΕΡΤ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του νέου φορέα κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα φέρει την επωνυμία «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε».

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει 17 άρθρα. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και θα λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έδρα την Αθήνα.

Ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου η οποία θα ακολουθήσει της έρευνας αγοράς και μιας σειράς μελετών, με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας θα καθοριστεί ο διακριτικός της τίτλος.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα ανήκει στον δημόσιο τομέα και θα εποπτεύεται από το κράτος. Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα προκύψει από την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ. Τα έσοδά της θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος το οποίο θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές ποσό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Θα εποπτεύεται από επταμελές Εποπτικό Συμβούλιο (μέλη με 9ετή θητεία).

Η νέα εταιρεία αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο θα μπορούν να ενταχθούν, μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι κλπ, με έμφαση σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Θα εξακολουθούν να εργάζονται έμμισθοι και συμβασιούχοι – άγνωστη η αναλογία – και θα παραμείνουν οι «ειδικές θέσεις»:

«Με πρόταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας θα ανατίθεται απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, σε λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες».

Δεν διευκρινίζεται πότε θα επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο. 

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς