12 Ιουλ 2013

Απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ σε «ανώνυμη» λασπολογία

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στη στήλη του κ. Γιώργου Παπαχρήστου στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (σ. 8), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επισημαίνουν τα παρακάτω:

1. Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο της δειλίας και της χυδαιότητας.


 Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, παραμένοντας στις θέσεις τους και προσφέροντας σε όλους τους Έλληνες ποιοτικό πρόγραμμα που συμβαδίζει με τις επιταγές του Συντάγματος και έχει την αναγνώριση όλης της ελληνικής κοινωνίας.
2.      Ο «αόρατος» καταγγέλλων... 


...θα πρέπει – εάν διαθέτει έστω και ένα ψήγμα τιμής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας – να αποκαλύψει τουλάχιστον τη θέση εργασίας που κατείχε στην ΕΡΤ και εάν συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους που δικαιούνται της νόμιμης αποζημίωσης.
3.      Οι αποζημιώσεις είναι νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, το δε ύψος τους καθορίζεται από σαφές νομικό πλαίσιο, προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο, στο οποίο υπάγονται και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που υπέστησαν τις συνέπειες της αντισυνταγματικής πράξης της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στις νόμιμες συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
4.      Περιέργως, η εν λόγω «ανώνυμη επιστολή» συμπίπτει χρονικά με την επώνυμη αρθρογραφία πρώην ειδικών συμβούλων της ΕΡΤ3 με σχέση εργασίας ΠΕΘ (Προσωπικού Ειδικών Θέσεων) και αποδοχές τριπλάσιες από το μέσο όρο αυτών ενός δημοσιογράφου, οι οποίοι έχουν περάσει σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο προπαγάνδας και λασπολογίας, προσδοκώντας ίσως κάποια … πρόσθετα οφέλη.
5.      Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Παπαχρήστος βρήκε την ευκαιρία να πραγματευθεί μια «πιασάρικη» ανώνυμη καταγγελία, η οποία στη συγκυρία δημιουργεί εντυπώσεις. Και είναι λυπηρό ότι, αν και έμπειρος στον χώρο των ΜΜΕ, εμφανίζεται να αγνοεί ότι ο κιτρινισμός εκθέτει και αυτούς που τον υιοθετούν άκριτα.

Όσο για το αντίστοιχης λογικής και φιλοσοφίας άρθρο του Δημήτρη Δανίκα στο «Πρώτο Θέμα», εκτιμούμε ότι δεν χρήζει αναλυτικών απαντήσεων. Απλά, του υπενθυμίζουμε τη φράση του: «Ο χειρότερος και πιο ύπουλος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς