17 Ιουλ 2013

Συνεχίζεται η επιθετική και εκβιαστική προσέγγιση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ


Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ με τον υπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, ο τελευταίος αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συζητήσει όλες τις προτάσεις των εργαζομένων.
 
Αντ' αυτού, ουσιαστικά έδωσε τελεσίγραφο μέχρι αύριο για την παράδοση των κτηρίων, πριν δηλαδή ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία για τις αποζημιώσεις, τις οποίες δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι οποίες και παραμένουν στον αέρα. Στη συνέχεια και αφού αποκάλεσε "καταληψίες δημοσίων κτηρίων" τους εργαζόμενους, απείλησε ότι αν δεν παραδοθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, οι 2.000 δίμηνες συμβάσεις εργασίας (του μεταβατικού φορέα) θα αφορούν πλέον μόνο 500 άτομα.

Στο εύλογο ερώτημα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να γίνει εφικτή η παράδοση και η παραλαβή των κτιρίων (η οποία θα έπαιρνε πάνω από 4 μήνες), η απάντηση ήταν ότι θα γίνει συνοπτική (!) απογραφή και όχι συνολική.

Ενώ παρουσιάστηκε έτοιμος να φέρει στην Αγ. Παρασκευή ομάδα 30 ατόμων προκειμένου να βάλει στον «αέρα» ένα δελτίο ειδήσεων μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα όσοι τελικά προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα. Δημιουργείται έτσι ένα προμεταβατικό στάδιο πριν το μεταβατικό. Ένας σκληρός πυρήνας «προθύμων» έτοιμοι να «στρώσουν» το έδαφος για τα σχέδια της κυβέρνησης για τη όποια ΝΕΡΙΤ.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στις 17.00, ώστε να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.
πηγή: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς