6 Ιουλ 2013

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για ΣΣΕ

 Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν χτες (4/7), οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου «ΕΥΡΩΠΗ» και «Άργος» και  μετά την  αδιαλλαξία της εργοδοσίας στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την προκλητική στάση των εταίρων να καταργήσουν δικαιωματικά επιδόματα και παροχές που απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις και πήραν τις πιο κάτω αποφάσεις:


 
«1. Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα από τα δικαιώματα και τις παροχές που προβλέπει η ΣΣΕ που έχει υπογράψει το Σωματείο μας με τις δύο εταιρείες. Επιστρέφουμε την ανακοίνωση των δύο εταιρειών που αμφισβητεί τα δικαιώματά μας ως απαράδεκτη.

2. Ξέρουμε ότι βασικός στόχος των εργοδοτών μας και των κυβερνήσεών τους είναι η κατάργηση των ΣΣΕ και η μείωση του "εργατικού κόστους", όπως προκλητικά αποκαλούν τους μισθούς μας. Ξέρουμε επίσης ότι τα νέα μέτρα που έρχονται, είναι για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο πεδίο δράσης στα αφεντικά μας στην προσπάθειά τους στο παραπέρα "τσεκούρωμα" των δικαιωμάτων μας. Την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσουν προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο, αξιώνουν από εμάς να ζήσουμε με μισθούς των 400 €. Δεν το αποδεχόμαστε! Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε με τον αγώνα μας την υπογραφή νέας ΣΣΕ που θα διασφαλίζει τουλάχιστον ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει. Στην προσπάθεια αυτή θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας ανάλογα!

3. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε να συνεχιστεί η καθυστέρηση πληρωμών στην "ΕΥΡΩΠΗ" και απαιτούμε να δεσμευθεί άμεσα η εταιρεία για πρόγραμμα αποπληρωμής που θα επαναφέρει στους κανονικούς ρυθμούς τη μισθοδοσία μας.

4. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να "χτυπηθεί" η ΣΣΕ και οποιοδήποτε δικαίωμά μας, θα συγκληθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο ΓΣ των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα το ΔΣ δεν παραιτείται από το δικαίωμα να εξαγγείλει άμεσα στάσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, θα ζητηθεί από ΓΣ να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ να ορίσει ημερομηνίες απεργιακών κινητοποιήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ!!!».
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς