2 Ιουλ 2013

Ο ΆΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ- Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ένα «ξαφνικό θάνατο».

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Η υγεία, το φάρμακο και η σύνταξη των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος για τον ανταποδοτικό πόρο των Ταμείων του, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς, σήμαινε συναγερμό.
Στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για εγρήγορση, ανταποκρίθηκαν οι Διοικήσεις όλων των Ταμείων και των Ενώσεων του κλάδου, με κοινή διαπίστωση ότι η υφαρπαγή του πόρου μας μεθοδεύεται συστηματικά και είναι προ των πυλών. Και δεν μεθοδεύεται μόνον από την Τρόικα ως απόρροια του Μνημονίου, αλλά αποτελεί αίτημα εργοδοτών μας –που δεν καταβάλλουν εργοδοτικές εισφορές-, επιχειρηματιών και διαφημιστών που καρπώνονται την υπεραξία της εργασίας των ανθρώπων του Τύπου.
Όλοι οι παρευρεθέντες συμφώνησαν ότι ο αγώνας σύσσωμου του κλάδου, είναι πλέον αγώνας ζωής. Και καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους του χώρου σε διαρκή επαγρύπνηση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ένα νέο «ξαφνικό θάνατο».
Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η παρουσία επιτροπής των σωματείων στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες του κλάδου προς την κυβέρνηση, για:
· Αυστηρή απάντηση στα έγγραφα Σταϊκούρα-Βρούτση, που επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ισχυρή νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη υπόσταση του πόρου μας.
· Άμεση συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι κάθε ενέργεια σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αποτελεί casus-belli για τον κλάδο.
Οι άνθρωποι του Τύπου δεν θέτουν σε διαπραγμάτευση την ίδια τους τη ζωή. Όλοι όσοι πήραν μέρος στη σημερινή σύσκεψη διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν αταλάντευτα, ενωμένοι για τη σωτηρία των Ταμείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς