10 Ιουλ 2013

Εισαγγελική έρευνα για το στούντιο της ΕΔΤ

Περιπλέκεται η κατάσταση με την κυβερνητική μετάδοση της κάρτας με το σήμα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση». 
Για τη μετάδοση χρησιμοποιείται ιδιωτικό στούντιο, το οποίο έχει εμπλακεί σε μικτή παραγωγή  της ΕΡΤ ΑΕ και για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου

Η επίμαχη εκπομπή, με παρουσιάστρια-πολιτικό πρόσωπο περιλαμβάνεται και στις καταγγελίες που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο φάκελο που έστειλε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς.
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός αρμόδιος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωνε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, καθώς το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη!
 Λίγο νωρίτερα ο Καψής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωνε ότι «η εκπομπή είναι δοκιμαστική» και πως είναι θέμα ημερών ή και ωρών να ξεκινήσει το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά θα αποτελείται από προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις στην οθόνη.
Ο Καψής, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει και προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση και του τομέα της ενημέρωσης ενώ επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, η ΕΔΤ είναι ένας μεταβατικός φορέας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς