14 Οκτ 2013

Καλό ταξίδι Γιώργο και Φίλιππε… Σας ευχαριστούμε για όλα


Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, τόσο για την δημοσιογραφία όσο και την κοινωνία μας , η «απώλεια» του δημοσιογράφου, Φίλιππα Συρίγου και του αθλητή Γιώργου Αμερικάνου, είναι βαρύτατη. Δεν εκφράζονται με λόγια. Εκφράζονται με υποσχέσεις, πως θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξαν και οι δύο τους, ο καθένας στον στίβο που επέλεξε να αγωνιστεί.
Θέλουμε, απλά, να πούμε και στους δύο, πολλά ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα μας δίδαξαν.  Η ψυχή και η παλικαριά τους, ο ένας στο ρεπορτάζ και ο άλλος στο γήπεδο, θα μας δίνει κουράγιο στην δύσκολη συνέχεια.

Και στα παιδιά τους, «τα δικά μας παιδιά», τους «Μαχόμενους», Γιώργο και Χριστίνα εκτός από τα θερμά μας συλλυπητήρια, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την ευγνωμοσύνη μας γιατί συνεχίζουν το έργο τους, επάξια, δίνοντας μας καθημερινά, κάτι από τον Φίλιππα και τον Γιώργο…

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Φίλιππα Συρίγου:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο αθλητικογράφο Φίλιππο Συρίγοο οποίος απεβίωσε χθες,σε ηλικία 65 ετών.
Ο Φίλιππος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1968 στην εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» «SPORTDAY», το περιοδικό «ΤΡΙΠΟΝΤΟ», στον Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA», «ANTENNA» και «NOVA».
Ο Φίλιππος Συρίγος ήταν ο δημοσιογράφος που «σύστησε» το μπάσκετ στους Έλληνες φιλάθλους. Το αγαπημένο του άθλημα και ρεπορτάζ δεν το εγκατέλειψε ποτέ, καθώς υπήρξε μάχιμος δημοσιογράφος έως το τέλος.
Με την αρθρογραφία του, για περισσότερα από 40 χρόνια, ενόχλησε πολλούς και για το λόγο αυτό αντιμετώπισε απειλές και επιθέσεις. Ο ίδιος δε λύγισε ποτέ. Υποστήριξε μέχρι τέλους τις απόψεις του, αν και πολλές φορές αυτές ήταν κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα της εποχής. Ο Φίλιππος Συρίγος αφήνει βαριά κληρονομιά και μεγάλη παρακαταθήκη στις νεώτερες γενιές των δημοσιογράφων καθώς, με τον τρόπο που άσκησε τη δημοσιογραφία, δίδαξε πώς μία πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.
Η κηδεία του Φίλιππου Συρίγου έγινε σήμερα στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Αναστάσεως του Πειραιά, χωρίς δημοσιότητα, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.


H ανακοίνωση της ΑΕΚ για τον θάνατο του Γιώργου Αμερικάνου:
"Η ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Γιώργου Αμερικάνου που «έφυγε» από τη ζωή  σε ηλικία 71 ετών ύστερα από χρόνια ταλαιπωρία αφού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Ο Γιώργος Αμερικάνος υπήρξε ο κορυφαίος αθλητής της ομάδας μας στο μπάσκετ.
Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα (1963,1964,1965,1966,1968,1970) και αναδείχθηκε 2 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν ο  ηγέτης της ΑΕΚ στο Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης τη σεζόν 1965-66.  Η σημαντικότερή του στιγμή στην ομάδα ήταν το 1968 ως Αρχηγός στον μεγάλο Τελικό απέναντι στη Σλάβια Πράγας, όταν ο Σύλλογος έγραψε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ, του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνική ομάδα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς