16 Σεπ 2014

ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ


ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΠΟΕΣΥ 2014
Συνάδελφοι 
Στις 17 και 18 Σεπτέμβρη (αύριο και μεθαύριο) ψηφίζουμε στην ΕΣΗΕΑ αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Οι εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ διεξάγονται και αυτή τη φορά με το ίδιο εκλογικό σύστημα που είχε αποφασιστεί από το πρώτο συνέδριο ότι πρέπει να αλλάξει! Ένα σύστημα ξεπερασμένο, δημιούργημα άλλων εποχών και άλλων αναγκών, που επιτρέπει υπόγειες συναλλαγές και αθέμιτους ανταγωνισμούς και ελπίζουμε να αλλάξει επιτέλους σ’ αυτό το συνέδριο. 

            Οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι, πάντοτε ΠΑΡΟΝΤΕΣ, πάντοτε ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΕ ΑΞΙΕΣ όπως η συλλογικότητα αλλά και η διαφάνεια, ξεκαθαρίζουμε και αυτή τη φορά τη θέση μας. 
Είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία -την οποία η κρισιμότητα των καιρών καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ- με όσες δυνάμεις μας συνδέουν κοινές Αξίες και Θέσεις. 
            Αντίθετα, 

ΔΕΝ πρόκειται να συνεργαστούμε με όσους συνέπραξαν και συμπράττουν στην ψήφιση αντεργατικών νόμων που έπληξαν τον κλάδο και το Δημοσιογραφικό Επάγγελμα, αλλά και με όσους σε αγαστή σύμπνοια με τους εργοδότες -έστω και με τη σιωπή τους- απεργάζονται την πλήρη καταστροφή του Επαγγέλματος και της Κοινωνίας. Και, βέβαια, 

          Δεν είναι δυνατόν να συνεργασθούμε με όσους καθ οιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν ή συνήργησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ ή με τους επαγγελματίες «μαυρογιαλούρους» που στην πλάτη των εργαζόμενων παίζουν παιχνίδια προς άγρα ψήφων, διαιωνίζοντας τις «πελατειακές» σχέσεις και τις συναλλαγές εντός της ΕΣΗΕΑ. 
Οι Θέσεις μας είναι γνωστές: 
.Αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ιδιαίτερα τώρα που όλα τα αντεργατικά συμφέροντα μεθοδεύουν την πλήρη κατάργησή τους. Οι ΣΣΕ είναι θεμέλιος λίθος στη δημοκρατία και τον συνδικαλισμό όχι μόνο γιατί είναι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και διότι προστατεύουν τους Δημοσιογράφους στην εκτέλεση του βασικού τους καθήκοντος που είναι η ενημέρωση των Πολιτών.
.Θεωρούμε ως μόνη λύση για τα προβλήματα των εργαζόμενων την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη θέσπιση κανόνων λειτουργίας που θα διασφαλίζουν την ενημέρωση του Λαού και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων .

.Υποστηρίζουμε -και παλεύουμε γι’ αυτό- την πλήρη συνδικαλιστική κα ασφαλιστική κάλυψη των Συναδέλφων που εργάζονται σε ΜΜΕ του Διαδικτύου. Πολύ περισσότερο γιατί το Διαδίκτυο είναι πλέον ο μόνος χώρος με προοπτική σε θέσεις εργασίας.
.Πιστεύουμε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να ξαναγίνει Ταμείο των Ασφαλισμένων του (και σε επίπεδο περίθαλψης και σε επίπεδο Επικούρησης). Τα Μέλη-Μέτοχοι έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν μέσω Γενικής Συνέλευσης για τα σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να παρακάμψει καμία διοίκηση.

Συνάδελφε,

ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς