22 Νοε 2014

Αποχώρηση υπό όρους του Χ. Οικονομόπουλου από την “Ελευθεροτυπία”

Εκτός περιπτέρου και χωρίς …ιδιοκτήτη μένει η “Ελευθεροτυπία”. 
Οι απλήρωτοι επί 9 μήνες εργαζόμενοι στην Τρίτη Όψη που εκδίδει την εφημερίδα, την “Κυριακάτικη” και τοwww.enet.gr, ζήτησαν την αποχώρηση του εκδότη, δικηγόρου Χάρη Οικονόπουλου και ο τελευταίος ...

έκανε το αίτημα δεκτό υπό όρους. Μεταξύ αυτών είναι και η παράταση της αναστολής έκδοσης του φύλλου, το οποίο ως σήμερα δεν κυκλοφορεί ύστερα από απεργία που προκήρυξαν τα σωματεία.


Οι εργαζόμενοι  στα τρία ΜΜΕ  στη γενική τους συνέλευση ζήτησαν “συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την εκδότρια εταιρεία για την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους ενός μισθού και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων εννέα μηνών που οφείλει η εταιρεία” . Επιπλέον,  σημειώναν πως περιμένουν  από τον εκδότη “να εφαρμόσει την εκπεφρασμένη -ενώπιον των σωματείων και εκπροσώπων των εργαζομένων επιθυμία του να αποχωρήσει από την έκδοση της “εφημερίδας”    Δήλωναν ακόμη πως προκρίνουν  “την ανάληψη” της έκδοσης της Ελευθεροτυπίας” από συντακτική επιτροπή και ζητούσαν έλεγχο των οικονομικών της εφημερίδας.


Ο Χάρης Οικονομόπουλος,  με ανακοίνωσή του αποδέχθηκε το αίτημα της αποχώρησης του υπό όρους.  Ζήτησε όμως  να εξειδικεύσουν οι εργαζόμενοι μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού”  με “κεφαλαιοποίηση του συνόλου των δεδουλευμένων” .Όμως απαιτεί να διατηρηθεί “από την μέχρι σήμερα πλειοψηφούσα μέτοχο του δικαιώματος ορισμού μέλους στο Δ.Σ. με δεύτερη υπογραφή για την έγκριση δαπανών”. Σημείωσε πως “ δεν είναι εφικτό η έκδοση της εφημερίδας να επαναληφθεί μέχρι την ολοκλήρωση” των όρων που προτείνει. “Από εδώ και μπρος πορεύεστε μόνοι σας” κατέληξε, ευχόμενος “ολόψυχα καλό δρόμο”. Στη  συνέχεια, με έκπληξη οι εργαζόμενοι είδαν πως η πρόσβαση στο site  της www.enet.gr  κλειδώθηκε!
πηγή: media-industry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς