22 Νοε 2014

Το απαγορευμένο φύλλο της Ελευθεροτυπίας και το "λοκ άουτ" του Χάρη


Με νομικούς ακροβατισμούς αλλά στην πραγματικότητα με ένα ΛΟΚ ΑΟΥΤ  απαντά ο γνωστός κύριος Χάρης Οικονομόπουλος  στην απαίτηση των εργαζόμενων να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του- δηλαδή να τους πληρώσει, όσα τους χρωστάει εδώ και μήνες.

Ηδη, όπως γράψαμε σε προηγούμενο σημείωμά μας ,έχει «κλειδώσει» από χθες την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην ηλεκτρονική έκδοση της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» το enet.gr, αλλά και στα social media (facebook, twitter). Εχει, δηλαδή κόψει την ενημέρωση στην ηλεκτρονική της μορφή. Τώρα την κόβει και στην έντυπη μορφή της εφημερίδας εμποδίζοντας το τύπωμά της με διάφορες δικαιολογίες.

Στα δίκαια αιτήματα των απλήρωτων και επί μήνες υποπληρωμένων συντακτών (χάρις στις  εκτρωματικές ατομικές συμβάσεις που επέβαλε) οι οποίοι στη συνέλευση της περασμένης Πέμπτης ζήτησαν από την εταιρεία να αποχωρήσει ο κ. Οικονομόπουλος και να οριστεί νέος εκδότης ο Χάρης απάντησε με «άρθρο» που ανάρτησε στο enet  πρίν το κλείσει, στο οποίο γράφει  μεταξύ άλλων:
«Με το χθεσινό ψήφισμά σας, το οποίο πληροφορήθηκα από το Enet, απαιτείτε τη συμμετοχή σας στη διοίκηση και τον έλεγχο της εκδότριας εταιρείας… Δεν μένει παρά να την εξειδικεύσετε από σήμερα και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού. 
Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκετε, η απόφαση θα πρέπει να προβλέπει την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των δεδουλευμένων σας, ώστε να αναλάβετε και την διοίκηση την οποία η απόφασή σας επιχειρεί να υποκαταστήσει.»

Με λίγα λόγια αυτό που λέει είναι:  ΠΑΡΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΣΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΩ!!!

Οι εργαζόμενοι, που απεργούσαν (μετά από πολύμηνη υπομονή και αναγκαστική κατανόηση..) από την προπερασμένη Πέμπτη ως χθές που σταμάτησαν την απεργία και δούλεψαν σκληρά για την έκδοση του Κυριακάτικου φύλλου βρήκαν πάλι μπροστά τους τον κύριο Χάρη που με διάφορες δικαιολογίες (για να μην ομολογήσει το λόκ άουτ) εμπόδισε την έκδοση.
Παρ΄όλα αυτά ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΉΣΕΙ  από τους ίδιους τους εργαζόμενους με δικό τους τρόπο στο blog που άνοιξαν στο πιο κάτω link:
 .http://ergazomenoienetgr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_80.html\
Το  λόγο έχουν τώρα τα Σωματεία καθώς το λοκ άουτ , δηλαδή η ανταπεργία του εργοδότη απέναντι στην απεργία των εργαζόμενων,   είναι σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους παράνομη πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς