11 Φεβ 2015

Σήμερα...συλλαλητήρια σε ΕΡΤ και Σύνταγμα


Ο συνδικαλισμός δεν είναι έξω από την κοινωνία. Τα προβλήματα του κλάδου των δημοσιογράφων είναι όμοια με αυτά του ελληνικού λαού. Ίσως και χειρότερα αφού χρόνια τώρα όσοι ζουν και αναπνέουν με τα ιδεώδη της ανεξάρτητης και μαχητικής δημοσιογραφίας γνωρίζουν βάναυσες συμπεριφορές. Εγκλωβισμένοι στα κάθε λογής συμφέροντα. Ακόμα και πριν την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.


Η συνδικαλιστική μας ομάδα, οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι, που γνωρίζει να αντιστέκεται σε αυτές αντιξοότητες, πιστή στο όραμα της πως ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει,

Στηρίζει το άνοιγμα της ΕΡΤ και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης που είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά θα είμαστε απέναντι αν παραβεί τις υποσχέσεις της και συνεχίσει στο δρόμο των προηγούμενων.

Την Τετάρτη, θα δώσουμε το παρόν και στο συλλαλητήριο για την ΕΡΤ αλλά και στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Όχι πλέον για να διαμαρτυρηθούμε για τις άδικες απολύσεις και τα μνημόνια αλλά για να επιβραβεύσουμε την επιλογή πολιτικών για δικαιοσύνη, άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εθνική ανεξαρτησία.

Ειδικότερα για την ΕΡΤ, που από την πρώτη στιγμή, οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι, ταχθήκαμε στο πλευρό όλων όσων αγωνίστηκαν για μια πραγματικά ελεύθερη δημόσια τηλεόραση, χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας, που εξαγγέλθηκε από την νέα κυβέρνηση.

 Ναι, χωρίς ρεβανσισμούς, αλλά και με ξεκάθαρες επιλογές επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που θα αναδεικνύουν την ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ στο λαό, όπως προέκυψε από τον αγώνα των συναδέλφων μας αλλά και την επιβράβευση του αγώνα των ίδιων. Τίποτε λιγότερο…

Μακριά από κόμματα και κομματικές αντιλήψεις, θα ενώσουμε την φωνή μας, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, με όλους όσους θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, για τους ίδιους, κυρίως, όμως, για τα παιδιά τους.

Στις 18.00 την ίδια ώρα που τα ξένα μέσα, οι ξένοι συνάδελφοι μας θα μεταδίδουν την εικόνα από την Πλατεία Συντάγματος, και το Παλλαϊκό συλλαλητήριο

κι εμείς συνάδελφοι, θα πρέπει να δώσουμε την δική μας απάντηση ενωμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς