30 Μαΐ 2015

Θυμηθείτε αυτούς που θέλησαν να σας διαγράψουν






 

Tου 

Μιχάλη Παπανίδη








 Σε αυτές τις εκλογές μην ξεχάσουμε μπροστά στην κάλπη όσους σκέφθηκαν, σχεδίασαν κι επιχείρησαν να διαγράψουν από την ΕΣΗΕΑ συναδέλφους που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ένα εργασιακό πρόβλημα. 

Με το πρόσχημα της εκκαθάρισης μητρώου θέλησαν να προχωρήσουν σε διαγραφές ανθρώπων που παλεύουν έντιμα και υπομονετικά να παραμείνουν ή να επανενταχθούν στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ανθρώπους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση με ευθύνη κακών επιχειρηματιών και εκδοτών, που δεν άντεξαν την κρίση. 

Το πιο τραγικό ήταν ότι ο σχετικός «σχεδιασμός» περιελάμβανε και τους ανέργους συναδέλφους, όσους αμείβονται με μπλοκάκι, αλλά και εκείνους που κάνουν μια συμπληρωματική δουλειά για να τα φέρουν βόλτα. 

Με διαδικασίες που ποτέ δεν ανακοίνωσαν θα προχωρούσαν σε προσκλήσεις, όπου ο καθένας μας με το εκκαθαριστικό ανά χείρας θα καλείτο να αποδείξει ότι παραμένει στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ο άνεργος όμως πως θα μπορούσε να το αποδείξει; 

Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς, ειδικά μπροστά την κάλπη.

Ο «σχεδιασμός» αποβλέπει όχι στην εκκαθάριση του μητρώου αλλά στην αλλαγή του εκλογικού σώματος. Στη στέρηση από τους μη αρεστούς, από τους αντιπάλλους και από τους… απείθαρχους του δικαιώματος του εκλέγειν. 

Με παρέμβαση των Μαχόμενων αλλά και άλλων υγειών δυνάμεων στην ΕΣΗΕΑ το πογκρόμ αναβλήθηκε. Προσέξτε, αναβλήθηκε. 

Κανείς δεν μας εγγυάται ότι εάν επανεκλεγούν οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπει και πάλι μπροστά η υλοποίηση του «σχεδιασμού». Να πρέπει δηλαδή να αποδείξουν όλοι στο επαγγελματικό τους σωματείο ότι παρά την κρίση, την ανεργία, την απληρωσιά και την ανασφάλιστη εργασία αντέχουν και συνεχίζουν να υπηρετούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

 Και πώς να το αποδείξουν; Με ένα ταμείο σύνταξης που παίρνει ένσημα με δεδομένα προηγούμενων δεκαετιών, με τα site να παραμένουν εκτός δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με τα μπλοκάκια να κάνουν θραύση και τη «μαύρη εργασία» να τείνει να ανταγωνίζεται με αξιώσεις την… ανασφάλιστη.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Μπροστά στην κάλπη, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σκεφθείτε καλά, θυμηθείται όλα όσα σας τρόμαξαν ή έστω σας προβλημάτισαν τα δύο τελευταία χρόνια. 

Σκεφθείτε και αποφασίστε με γνώμονα τα δικά σας συμφέροντα και επιδιώξεις και όχι τους σκοτεινούς σχεδιασμούς κάποιων άλλων.

Σκεφθείτε Συνάδελφοι.

Μιχάλης Παπανίδης
Υποψήφιος για το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ
με τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς