3 Ιουν 2015

Ο εμπαιγμός των άνεργων δεν πρόκειται να ξεχαστεί...




Του Δημήτρη Παπαδημητρίου

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α. ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ: Πού είναι;..


Τι γίνεται στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. με τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν στους άνεργους δημοσιογράφους, που παρακολούθησαν τα σεμινάρια κατάρτισης τον περασμένο χειμώνα; 

Πολύ περίεργη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα…

 Η σχετική οδηγία αναφέρει ότι το περιθώριο καταβολής των χρημάτων είναι το πολύ δύο μήνες, αλλά οι άνεργοι του δεύτερου γκρουπ -κάποιοι από τους οποίους έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα από τα μέσα Φεβρουαρίου, δηλαδή σε λίγο θα συμπληρώσουν τέσσερις μήνες- ακόμα όχι μόνο δεν έχουν εισπράξει τα 1.200€, που δικαιούται ο καθένας τους, αλλά, το πιο εντυπωσιακό, ούτε και έχουν ενημέρωση για το πότε, καθώς η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη! Η πρόσφατη τοποθέτηση πάντως, αναφέρει για καλό Ιούλιο και βλέπουμε!..

Πριν από ένα μήνα...


ολιγομελής επιτροπή τους συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, η οποία υποσχέθηκε ότι η… Ένωση θα προωθήσει άμεσα σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας για μεταφορά προς αυτήν του ποσού το οποίο απαιτείται για την εξόφλησή τους. Το οποίο, σημειωτέον, δε χρειάζεται να αναζητηθεί, αλλά είναι διαθέσιμο και εκκρεμούν μόνο διαδικαστικά ζητήματα, όπως υπογραφές- και θα ασκηθούν πιέσεις για άμεση προώθηση των απαραίτητων εγγράφων, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από τα παραπάνω!.

Δικαιολογήθηκαν ισχυριζόμενοι ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η απόδοση του επιδόματος στο πρώτο γκρουπ ανέργων και αφού το Υπουργείο λάβει τα σχετικά παραστατικά, τότε η Ε.Σ.Η.Ε.Α. να τους στείλει το αίτημα και για την πληρωμή του επόμενου, κάτι που όμως οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδουν, ενώ υπερθεματίζουν υποστηρίζοντας ότι ασφαλώς και θα μπορούσαν να προχωρήσουν παράλληλα οι διαδικασίες! 

Και ποιος άραγε έχει συμφέρον να πει ψέματα;.. 

Πέραν τούτου, παρότι, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο, εδώ και δύο εβδομάδες έχει μεταφερθεί σε λογαριασμό της Ένωσης περίπου 1.000.000€ , προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα στους δικαιούχους του πρώτου γκρουπ, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν αυτή η διαδικασία! Αλήθεια, πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεταφερθούν ηλεκτρονικά χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στο λογαριασμό του κάθε δικαιούχου;.. Μερικά δευτερόλεπτα; Μερικά λεπτά; Άντε, μερικές μέρες; Αλλά περισσότερο από δύο εβδομαδες;.. 

Και το επόμενο γκρουπ ανέργων, που έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα δέκα μέρες αργότερα από το πρώτο, πότε θα πληρωθεί; Πάμε για φθινόπωρο;.. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ή κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί εξυπηρετούν σκοπιμότητες;.. (και δεν εννοούμε, βέβαια, τους υπαλλήλους στο γραφείο ανέργων).

Όλοι γνωρίζουν πόσο ευαίσθητη είναι η οικονομική και ψυχολογική κατάσταση καταξιωμένων επαγγελματιών, που είτε δεν εργάζονται πια καθόλου εδώ και χρόνια είτε δεν πληρώνονται γι’ αυτό, όπως επίσης και ότι δε μειώνεται η αξία τους ούτε η αξιοπρέπειά τους, εξαιτίας μιας κατάστασης για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, αλλά θύματά της. 

Παρόλα αυτά, κάποιοι -¨υπεύθυνοι¨, μάλιστα- αντί να συμπεριφερθούν ανθρώπινα και να τους συμπαρασταθούν, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάστασή τους και τους φέρονται σαν να είναι ζητιάνοι, λες και μαζί με τη δουλειά τους έχασαν και τη νοημοσύνη τους και από εκεί που με το πρόσωπο, τη φωνή ή την πένα τους απευθυνόταν σε εκατομμύρια κόσμου, τώρα δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις που τους απευθύνουν, δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από χάντρες και καθρεφτάκια…
 Η ώρα όμως της κρίσης των ισχυρών του χθες, που νόμιζαν ότι ένα χτύπημα στην πλάτη και ένα πακέτο ελεημοσύνης θα ήταν αρκετό για να ξεχαστεί ο εμπαιγμός και η αναξιοπιστία έφτασε!
Είναι πολύ πρόσφατο όλο αυτό για να έχει ξεχαστεί και σήμερα Τετάρτη 03 και αύριο Πέμπτη 04 Ιουνίου οι ισχυροί είναι οι ψηφοφόροι και κρατάνε στο χέρι τους την τύχη εκείνων που μέχρι και χθες δεν έδιναν γι’ αυτούς τίποτα περισσότερο από ψεύτικες υποσχέσεις.
Και είναι επιτέλους η κατάλληλη στιγμή να μπουν κάποια σοβαρά πράγματα στη θέση τους…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς