4 Ιουν 2017

Λύσεις υπάρχουν πάντα, αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε πράξη

Της Γεωργίας Νιαπά

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με πολύ σεβασμό στην κρίση και τις επιλογές σας, ενημερώνω ότι θα είμαι υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το νέο διοικητικό συμβούλιο στις 7 και 8 Ιουνίου 2017.

Μπορεί λόγω κρίσης να αναγκάστηκα να βγω πρόωρα στη σύνταξη, όχι όμως και από τη δράση, καθώς εξακολουθώ να πιστεύω στη μεγάλη αξία της αλληλεγγύης των γενεών. Και πάλι λοιπόν μαζί με τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους, μαζί με την ασυμβίβαστη και ανέντακτη Νανά Νταουντάκη για τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων, ημιαπασχολούμενων, άνεργων και συνταξιούχων συναδέλφων δημοσιογράφων!

Τα προβλήματα του χώρου μας είναι πολλά και γνωστά στους περισσότερους από εμάς που δεν μας αρέσει να στρουθοκαμηλίζουμε...

Ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, μειώσεις στις μειώσεις, πληρωμές έναντι οφειλών μηνών, κρατημένες εισφορές εργαζομένων που δεν καταβλήθηκαν ποτέ στα ταμεία μας. Εκατοντάδες διαδικτυακοί συνάδελφοι που τους κρατάμε έξω από την Ένωση και τα ταμεία μας ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, όπως και τους συναδέλφους που απασχολούνται στις εταιρείες παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Νέοι σε ηλικία συνταξιούχοι που, λόγω της κρίσης, αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τα μολύβια και να συντηρούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους με συντάξεις πείνας, με αμφίβολο ακόμα κι έτσι το μέλλον τους.

Η απογοήτευση και η κατήφεια όμως δεν ήταν ποτέ συμβατές με την ιδιοσυγκρασία του μάχιμου δημοσιογράφου και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί. Το οφείλουμε άλλωστε στους εαυτούς μας και κυρίως στους νέους συναδέλφους. Το οφείλουμε όλοι στην Ένωσή μας, να αποκτήσει και πάλι την αξία της.

Λύσεις υπάρχουν πάντα και για κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε πράξη, να είμαστε αποφασισμένοι να κοντραριστούμε με το όποιο σύστημα τις αρνείται και τις αντιπαλεύει.

Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να θέσει ο καθένας από εμάς στον εαυτό του αυτές τις ώρες, χωρίς προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες, είναι αν η επιλογή του σε παρατάξεις και πρόσωπα είναι σωστή, αν είναι αυτή που επιβάλλει η κρίσιμη τούτη εποχή για την πορεία του κλάδου.

Φιλικά
Γεωργία Νιαπά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς